3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Malatya-Elazığ Dayanışma Konseri

Malatya Müzisyen Eğitimciler Derneği'nin (MESD) organizasyonu ile Malatyalı ve Elazığlı sanatçıların katılımıyla "Türkü ve Şarkılarla Malatya-Elazığ Dayanışma Konseri'' düzenlendi.

Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Vali'nin eşi Nilgün Daşöz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Malatya Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, bazı sivil toplum kuruluşularının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

MESD Başkanı Mehmet Balkış, yaptığı konuşmada, MESD'in kuruluş amacının Malatya'nın sanatsal ve kültürel yaşamına katkıda bulunmak olduğunu belirterek, bugüne kadar düzenledikleri sanatsal etkinlikler hakkında kısa bilgiler verdi.
Vali Daşöz tarafından Şef Kenan Çimtay'a, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay tarafından da MESD Başkanı Mehmet Balkış'a Malatya'nın sanatsal yaşamına katkılarından dolayı plaket verildi.

Plaket töreni sırasında bir konuşma yapan Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Malatya ve Elazığ'ın Türkiye'nin iki seçkin şehri olduğunu belirtip, Malatya ve Elazığ'ın kültürel ve sanatsal anlamda derin ve tarihsel bir zenginliğe sahip olduğunu söyledi.

Vali Daşöz, "Malatya'nın ve Elazığ'ın Türkiye çapında çok sayıda sanatçı yetiştiren şehirler olduğuna dikkat çekerek, Malatyalı sanatçılarla ilgili bir çalışma yaptıklarını ve ulusal çapta 48 sanatçı tespit ettiklerini söyledi. Daşöz, ''Tabi bu sayı ünlü sanatçılarımızın sayısını ifade ediyor. Bu sanatçılarımız dışında da yüzlerce sanatçımızın olduğunu biliyoruz. Malatya'nın ve Elazığ'ın sanatçılarının birlikteliği, dayanışması bölgemizin sanatsal zenginliğini büyütecek, komşu illerin dayanışmasını güçlendirecektir" dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz'ün konuşmasından sonra, Malatya Barosu Başkanı Selahattin Sarıoğlu sahnede Malatya-Elazığ kardeşliği isimli bir şiir okudu. Sarıoğlu'nun okuduğu şiirden sonra Fırat'ın İki Yakası konseri verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 14:20:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?