4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Malatya Fuarı'nın programı açıklandı

Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen 16. Malatya Fuarı, Uluslararası Kültür, Sanat ve Kayısı Festivali bu yıl 16-20 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek.

Malatya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Fuarı'nın, genel sanayi ve ticaret fuarı olarak bölgenin en büyük karma fuarı niteliğinde olduğu belirtilerek, geçtiğimiz yıl TOBB standartlarına göre kurulan 9 bin metrekarelik kapalı fuar alanında, stantlar için şu ana kadar büyük bir bölümü satılmış olan 3 bin 200 metrekare yer ayrıldığı, geriye kalan alanın ise ziyaretçilerin rahat bir şekilde hareket etmelerine imkan tanımak amacıyla boş bırakıldığı bildirildi.
Ayrıca çadır dışında da 300 metrekare açık stant yeri ayrıldığı belirtilen açıklamada, resmi kurum ve kuruluşlar ile dernekler için de sahil kenarında 30 adet standın kurulacağı açıklandı. Festival etkinliklerine katılmak üzere önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yabancı ülkelerin halk oyunları ekiplerinin gelerek festival süresince gösteriler yapacakları belirtildi.

16. Malatya Fuarı, Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali etkinliklerinde çocuklar için de zengin programlar hazırlandı. Fuar süresince, Kemal Sunal Çocuk Sahnesinde; Hacivat-Karagöz gösterileri, animasyon gösterileri, palyaço ve kukla gösterilerinin yanı sıra bu yıl ilk kez kurulacak olan sinevizyon perdesi ile çocuklara yönelik eğitici animasyon filmlerin gösterimi yapılacak.

5 gün sürecek olan fuar ve şenliklerde, Fahri Kayahan Sahnesi'ne sanatçılar çıkacak ve konser verecek.

Şenliklerde 1. gün Kubat ve Bengü, 2. gün Orhan Hakalmaz ve Leman Sam, 3. gün Hüseyin Turan ve Güler Duman, 4. gün Seher Dilovan ve Murat Kekilli, 5. gün Metin Şentürk ve Zara sahne alacaklar.

Ayrıca etkinlikler çerçevesinde sanatsal-kültürel söyleşiler, Malatya'nın kültür ve sanat, bilim adamlarının tanıtılması, Fahri Kayahan, Sami Kasap, Hakkı Necati Coşkun Geceleri ve Malatya Türküleri Gecelerinin yanı sıra, zengin sportif faaliyetlerinin de yer alacağı açıklandı.

Fuar ve şenliklerle ilgili hazırlıkların büyük oranda tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Cemal Akın, yaptığı açıklamada, amaçlarının fuar ve şenliklerdeki kaliteyi her yıl bir adım daha ileriye götürmek olduğunu söyledi. Malatya'nın bölgede önemli bir şehir olduğunu ve Malatya Fuarı, Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali'nin de bölgenin önemli bir etkinliği olduğunu kaydeden Akın şöyle konuştu:

"Diğer hizmet ve uygulamalarımızda olduğu gibi Malatya Fuarı ve Kayısı Festivali'nin Malatya'ya yakışır bir şekilde düzenlenmesi için büyük gayretler sarfettik. Fuar ve şenliklerin kutlandığı Mişmişpark Fuar Alanı yerinde birçok düzenlemenin yanı sıra, 2005 yılında Kültür Sanat ve Kayısı Festivali'ne uluslararası boyut kazandırdık. Daha önce çadır ortamında düzenlenen ve birçok sıkıntı meydana gelen Malatya Fuarı için TOBB standartlarına uygun 9 bin metrekarelik modern bir kapalı fuar alanı yaptık. Fuar ve Kayısı Festivali programını da her geçen gün zenginleştirerek, iyi bir kalite yakaladığımıza inanıyorum. İnanıyorum ki fuar ve şenliklerimize katılacak olan onbinlerce hemşehrimiz ve misafirlerimiz etkinliklerden memnun ayrılacaklardır."

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 18:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?