7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Malatya Hadi Amcası'nı uğurladı

Malatya'nın sosyal ve kültürel yaşamının önde gelen isimlerinden Abdülhadi Çekirdek toprağa verildi.


Geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden Hamidiye Mahallesi'nin 57 yılık muhtarı ve Türkiye'de 27 bin 100 cenazeyi defnetme rekoru sahibi olan Abdülhadi Çekirdek (80) için Yeni Cami'de cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına Vali Halil İbrahim Daşöz, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ESOB Başkanı Şevket keskin, çok sayıdaki sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile kalabalık bir cemaat katıldı.

İsmet İnönü'nün cenazesini bizzat elleri ile toprağa veren ve İnönü ailesiyle akrabalık bağı da bulunan Abdülhadi Çekirdek'in cenazesine İnönü Ailesi de çelenk gönderdi. Çekirdek'in cenaze namazı, Müftü Yardımcısı Mahmut Karatepe tarafından kıldırıldı. Cenaze daha sonra Yeşiltepe Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Bu arada, Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından yayımlanan mesajda, Abdülhadi Çekirdek'in kaybolan değerleri ayakta tutmaya çalışan bir isim olduğunu kaydedilerek şu ifadelere yer verildi:
"50 yılı aşan bir süredir ilimizin Hamidiye Mahallesi Muhtarlığı'nı yürüten, şehrimizin sosyal ve kültürel etkinliklerine, son zamanlarında sağlığını tehlikeye atarak katılan, cenaze törenlerinde hep ön saflarda gördüğümüz, hayırsever, kaybolan değerlerimizi ayakta tutmaya çalışan gerçek bir Malatyalı, Malatya sevdalısı Hadi Çekirdek'i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. İlimiz adına önemli bir kayıp olarak gördüğüm yaşayan tarih Hadi Amca'nın vefatı nedeniyle başta ailesi olmak üzere, tüm sevenlerine, Malatya halkına başsağlığı, merhuma Allah'tan rahmet dilerim."

İha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 01:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CAFER BEDİR IP: 88.227.1.xxx Tarih : 21.09.2007 11:06:58

Hadi amcaya allahtan rahmet kederli aiylesine başsaglıgı diliyorum mekanın cennet olsun hadi amca. cefer brdir....MERSIN