6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Malatya hal binası satılıyor

Malatya Belediye Meclisi toplantısında, şehir merkezinde parkometre uygulamasına izin verildi.

Malatya Belediye Meclisi'nin Aralık ayı olağan toplantısı, Belediye Meclis Salonu'nda Belediye Başkanı Cemal Akın'ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda, 3,5 yıl önce uygulaması kaldırılan parkometre uygulamasına tekrar geçilmesi konusunda karar alındı.

Bu arada, hal binası yerinin ise alış veriş merkezi olması için imar tadilatı talebi de bir sonraki toplantıya ertelendi. İmarda, alış veriş merkezi alanı olarak belirlenecek mevcut hal binası yerinin açık arttırma usulüyle satılacağı, burayı alan firmanın ise başka bir yerde yeni hal kompleksini yapacağı bildirildi.

Meclis toplantısında, Sümerbank Fabrikası'nın yerini alan girişim grubunun, sonradan aldığı Polisevi bitişiğindeki sosyal tesis alanı yerine otel yapılması için imar tadilatı istedi. Belediye Meclisi de, ön cephede 15 metre otoparkın belediyeye bırakılması şartıyla imar tadilatını kabul etti.

Girişim Grubu'nun aldığı Sümerbank Fabrikası alanında belediyenin imar tadilatında yüzde 40'ını alma hakkını kullanacağı da öğrenildi.

Diğer yandan, Belediye Konferans Salonu'nda yapılan bazı etkinliklerden kira alınmaması nedeniyle Sayıştay müfettişlerinin rapor tuttuğu, bu nedenle, vakıf ve derneklerin sosyal amaçlı faaliyetlerinden cüzi miktarda da olsa para alınması için meclise verilen teklif, encümende görüşülmek üzere havale edildi.

Öte yandan, belediye meclisi üyesi Doğan Ağdaş, trafiği kalabalıklaştırdıkları gerekçesiyle şehir merkezinde hastanelere ruhsat verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Belediye meclis toplantısında, imarla ilgili 20 civarında maddenin de 7 Ocak 2008'de düzenlenecek toplantıda ele alınması kararlaştırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 17:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?