7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Malatya Hali'nde KDV eylemi

Malatya Hali’nde gerçek usulde vergi ödeyenlerin sebze-meyve alımında yüzde 1 KDV öderken, pazarcı ve seyyarlardan yüzde 8 KDV alınmasının haksızlık olduğunu ileri süren pazarcılar bugün eylem yaptı.

Pazarcı Ahmet Çiçek, kendilerinden fazla KDV alınmasının haksızlık olduğunu, bunun düzeltilmesini istediklerini söyledi. Büyük marketlere yüzde 1, kendilerine yüzde 8 KDV uygulamasının haksızlık olarak niteleyen Çiçek, hükümet nezdinde de girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Bazı pazarcı esnafı da, bu uygulamanın birçok ilde olmamasına rağmen Malatya’da uygulandığını ve mağdur edildiklerini öne sürdü. Halde toplanan çok sayıda pazarcı, hal binası önünde alışveriş için gelenlere engel oldu.

Uzun kuyruk oluşması sebebiyle olay yerine gelen Malatya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Ertuğrul Şenyiğit, eylemlerinin kanuni olmadığı ihtarında bulundu. Polisin uyarısından sonra pazarcılar dağıldı.

Türkiye Meyve-Sebze Komisyoncuları Federasyonu 2. Başkanı ve Malatya Meyve-Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı İzzet Aslan ise, kanun gereği uygulama yapıldığını hatırlatıp, "Malatya’da ayrı bir uygulama yok. Türkiye genelinde ne ise, Malatya’da kanunların belirttiği şekilde KDV oranı uygulanıyor" dedi.

MALATYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2004 Pazartesi 15:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?