4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Malatya ilgisizliğine tepki

Kayseri'de düzenlenen Tarihi Kentler Birliği toplantısına Malatya'dan üyelerin yeterli olarak katılmamasına tepki gösterildi.


Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Malatya Temsilcisi Bekir Sözen, yaptığı açıklamada, "Kayseri'de düzenlenen Tarihi Kentler Birliği toplantısında Malatya'dan ben ve Battalgazi Belediyesi'ni temsilen Nihat bey katıldı. Tarihi Kentler Birliği'ne üye Malatya'dan diğer belediyelerden temsilci olmaması çok üzücüdür. Evet seçim yakın ve aday adayları belediye başkanları meşgul olabilirler, ancak bu toplantıya 200 civarında belediye başkanı ve 7 vali ile ÇEKÜL Vakıf Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen de katıldı" dedi.


Tarihi Kentler Birliği toplantısının, ildeki tarihi evlerin onarımının yapılması noktasında bir fırsat olduğunu değerlendiren ÇEKÜL Malatya Temsilcisi Bekir Sözen, "İl merkezinde, tarihi 5 Konakları saymazsak, Karakaş ve İstanbulluoğlu Konağı dışında restore edilmiş ve kullanılan konak bulunmuyor. Birçok belediye, illerindeki ve ilçelerindeki tarihi konakları Tarihi Kentler Birliği imkanlarıyla restore ettirirken, Malatya'da bu imkandan yeterince yararlanılmaması üzücüdür" ifadelerini kullandı.


Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılanların, Kayseri'deki tarihi ve kültürel yerlerde inceleme yaptıkları da kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 15:27:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?