3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Malatya Kalkınma Ajansı istiyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Kalkınma Ajansı'nın, alt yapısı olan Malatya'da kurulmasının gerektiğini belirtti.


Malatya TSO Meclis Mayıs ayı toplantısını meclis salonunda yaptı. TSO Meclis Başkanı Sami Payza'nın başkanlığında yapılan toplantıda konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Hakkari'de 6 askerin şehit edilmesi olayına tepki göstererek, "Bu terör olayı son olur. Ülkenin bölünmez bütünlüğüne uzanan ellerde gereken cezasını alır diye düşünüyorum. Bir ülkede istikrar ve güven yoksa, huzur yoksa, orada ticaretten bahsetmemiz mümkün değildir. Yıllardır bu ülkede toplanan vergiler terör olaylarında kullanılıyor" dedi.


Erkoç, emeklilerin maşalarına zam yapılması gerektiğini belirterek, "Küçük esnafın durumu iyi değil. Emekli kesimin durumu hiç iyi değil. Emekli kesemin maaşlarını düzeltmeden onları pazara çekmek mümkün değildir. Son 3-4 yıldır emeklinin maaşında en ufak bir iyileşme olmadı. Ancak iç piyasada da ciddi bir daralma var" diye konuştu.


Malatya'da hayvancılığa yönelik organize sanayi bölgesinin kurulması için Akçadağ ilçesindeki Sultansuyu Tarım İşletmesi'nin yanındaki 10 bin dönümlük alanın düşünüldüğünü belirten Erkoç, Malatya'nın bölgede besicilikte en önemli illerden birisi olmasına karşın, bugün aynı özelliğini koruyamadığını kaydetti.


Bu yıl 8 ilde kurulacak olan kalkınma ajanslarından birisinin Malatya'da kurulmasının bu kentin hakkı olduğunu belirten Erkoç, "Malatya'nın alt yapısı Kalkınma Ajansı'nın kurulmasına müsaittir. Kalkınma Ajansı'nın Malatya'da kurulması herkesin çalışma yapması gerekiyor" ifadesini kaydetti.


TSO Meclis Başkanı Sami Payza ise sanayi olarak Malatya'nın, Doğu Anadolu'nun en büyük illerinden birisi olduğunu hatırlatarak, "Şöyle bir duyumumuz var, Kalkınma Ajansı'nın Elazığ'a götürmek isteniyormuş. Malatya bir sanayi bölgesidir. Bu Kalkınma Ajansı'nın hakkı Malatya'nındır. Lütfen böyle bir şeye tevessül etmesinler" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 12:57:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?