2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Malatya kameralarla izlenecek

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) ya da diğer adıyla "Kent Bilgi ve Güvenlik Sistemi" için girişimlere başlandığını, kentin değişik yerlerine 33 kamera yerleştirileceğini söyledi. 

İl Emniyet Müdürü Kahya, asayişle ilgili olayları kontrol altına almak, suça daha kısa sürede müdahale ve failleri yakalama konusunda, kentin değişik yerlerine MOBESE adı altında uygulanan proje kapsamındaki kameralı kontrol sistemini getirmeyi planladıklarını belirtti. Ali Osman Kahya, ilk etapta 'suç haritası' değerlendirmesinin yanı sıra önem arz eden yerlerin bulunduğu 33 noktaya kamera yerleştirmeyi planladıklarını, belirli bir dönem içerisinde bu sayının 70'i bulmasının düşünüldüğünü kaydetti. 

Projeye, belediyenin 25 bin dolar katkı sağlayacağını, ilk etapta kamera bağlantılı sistem için en az 100 bin YTL gerektiğini ifade eden Emniyet Müdürü Kahya, maliyet araştırmalarının devam ettiğini, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odaları Birliği gibi kuruluşlar başta olmak üzere, bu projeye destek beklediklerini söyledi. 

Malatya'ya olan göçün önemli bir bölümünün Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Muş ve ilçelerinden olduğunu kaydeden Kahya, göçün negatif etkilerinin hissedildiğini kaydederek, "Göçle gelenler genellikle kenar mahallelere yerleşiyor. Ekonomik durumları bozuk olanlarsa suç işlemeye meyilli olup, hırsızlık, kavga, darp gibi olaylara göçle gelenlerin daha fazla karışıyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2006 Pazartesi 13:47:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Özer Varol IP: 88.229.188.xxx Tarih : 1.09.2006 23:50:51
Birileri Canım Malatyam için iyi şeyler yapıyor, Sn.Valimizin çalışmalarından sonra, Emniyet Müdürümüz Sn. A.Osman KAHYA'nın sokak çocukları ile ilgili çalışmalarının ardından böyle güzel bir projesi bizi mutlu etti. Bu projenin ayrıca caydırıcı özelliği suç seviyelerinde büyük düşüşlere neden olacaktır. Bir an önce yaşama geçmesi dileğimle.