4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Malatya modern havaalanına kavuşuyor

Malatya Erhaç Hava Alanı ve Meydanı PAT Sahalarının Yenilenmesi Projesi kapsamında Paralel Taksiyolu'nun piste dönüştürülmesi işinin ihalesi sonuçlandırılırken, 25 milyon YTL bedelli projenin inşasının 31 Aralık 2008'de tamamlanacağı bildirildi.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, hava alanı ihalesiyle ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Malatyamıza yakışır bir havalimanının inşa edilmesi konusunda önemli bir adım atılmış oldu. Öncelikle beş uçak kapasiteli apron genişletme çalışmaları 17 Haziran'da bitirilmiş olacak. Ardından da Paralel Taksiyolu'nun inşası yıl sonunda tamamlanacak. Bu projelerin bitirilmesinin ardından uçak iniş ve kalkışlarını aksatmayacak biçimde ana pistin bakımına başlanacaktır. Bunun yanı sıra yolcu terminalinin kapasitesinin arttırılması için prefabrik terminal binasının yapımı da 2008 yılı içerisinde tamamlanacaktır. Umut ediyorum ki önümüzdeki iki yıl içerisinde Malatyamızı modern sistemlerle donatılmış, alt yapı çalışmaları tamamlanmış ve ilimize yakışan bir havaalanına kavuşturacağız" dedi.

Erhaç Hava Alanı'nın taksi yolu olarak bilinen yedek pistin onarımından sonra 2009 yılında hava alanının ana pisti onarıma alınacak. Böylece ana pist onarımda olduğu sırada, yedek piste uçaklar inecek.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 10:30:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YUNUS ŞİMŞEK IP: 81.215.107.xxx Tarih : 29.05.2008 08:51:27

MALATYAMIZIN DEĞERİNİ BİLELİM BEN DIŞARIDA ÜNİVERSTE OKUYORUM .MALATYA GİBİ GÜZEL BİR ŞEHİR GÖRMEDİM .YAKIŞIR MALATYAMIZA.sev