3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Malatya Müzesi takvim hazırladı

Malatya Müzesi, tanıtım amaçlı olarak takvim hazırlayarak Müzeyi ziyarete gelenlere hediye ederek ve kurumlara göndererek tanıtım çalışması yapıyor.

Malatya Müze Müdürü İzzet Esen, tanıtım amaçlı olarak masa üzeri takvimi hazırladıklarını belirterek, "Malatya Müzesi'ne ait olan takvim yapraklarında Roma Dönemine ait Otlayan Karaca motifli taban mozaiği, Helenistik dönem sikkeler, Neolitik dönem figürleri, Kalkolitik dönem taş mühürleri, Geç Uruk kılıç ve mızraklar, Eski Asurca çivi yazılı tabletler, Roma dönemine ait yüzükler ve ağız bandı, Kemik müzik aletleri, Erken Tunç Çocuk Mezarı, Bronz Urartu kemeri, Roma dönemine ait cam ve alabastron objeler ve Roma dönemi mezar steli fotoğrafları yer alıyor" dedi.

Esen, ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak bir eğitim katalogu hazırlama çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Özelikle ilköğretim çağındaki öğrenciler için son derece önemli bir eser olacak. Gelecek dönemler içinde tanıtım çalışmalarımızı sürdürme amacındayız" şeklinde bilgi verdi.
Müze Müdürü İzzet Esen, teşhir salonlarındaki ziyaretçiler için yeterli tanıtım panolarını olmadığını ve bu eksikliği gidereceklerini ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 10:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?