3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Malatya rakip tanımıyor

İzmir'de düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda Malatyalı sporcular genç erkekler semi contact klasmanında takım haline birinci oldu.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Malatya Kick Boks İl Temsilcisi Nurullah Ertaş, "İzmir de Kick Boks Branşı genç erkekler semi contact klasmanında takım halinde Türkiye birincisi olduk. Kick Boks Federasyonu Başkanlığının 2009 yılı faaliyet programında yer alan ve 04-09 Ağustos 2009 tarihleri arasında İzmir ilinde yapılan semi contact - Full Contact Bay - Bayan Türkiye Şampiyonasında sporcularımız 4 altın 2 gümüş 8 bronz madalya alarak ilimize döndüler. Bir ay önce Konya ilinde yapılan Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda 7 madalya almıştık. Bayanlarda büyük başarı elde etmiştik. 4-9 Ağustos 2009 tarihleri arasında ise İzmir'de yapılan Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda 14 madalya aldık. Bu müsabakada da genç erkekler semi contact dalında ilimiz takım halinde 22 puanla birinci oldu. Ankara 21 puanla ikinci İstanbul 13 puanla üçüncü olmuştur. İzmir'de bu başarıyı elde etmemiz bizleri sevindirmiştir. Büyükler mücadelelerinde ise bariz hakem hataları olduğundan milli sporcularımız fazla başarı elde edememiştir. Ancak büyükler milli takım seçmeleri önümüzdeki günlerde yapılacaktır. Umarız seçmelerde sporcularımız birinci olup dünya şampiyonasına gitmeye hak kazanırlar" dedi.


Ertaş, geçmiş dönemlerde Malatya'nın Türkiye genelinde fazla başarı gösteremediğini ifade ederek, "Göreve gelmemizle birlikte art arda turnuvalar düzenlenmiş sporcuların ve antrenörlerin tecrübeleri artırılmış ve bunların sonucu olarak başarılı sonuçlar alınmıştır. Yapılan son iki Türkiye Şampiyonası'nda da çok sayıda madalya alınmış sporcularımızın kendilerine güveni artmıştır.30 Haziran - 5 Temmuz 2009 tarihleri arasında konya da yapılan Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda büyük bayanlar light contactta ve şimdide 4-9 Ağustos 2009 tarihleri arasında İzmir'de yapılan şampiyonada genç erkekler semi contact dalında ilimiz sporcuları takım olarak birinci olmuşlardır. Daha da iyi sonuçların alınması ve Malatya ilimizin Kick Boks spor dalında Türkiye'de isim yapması, milli takımlara ve uluslar arası şampiyonalara sporcu gönderilmesi ve ilimizin tüm platformlarda en iyi şekilde temsil edilmesi için her türlü gayret gösterilmiştir, gösterilecektir" diye konuştu.


Dereceye giren sporcular ise şöyle; Gençler 51 kilogram da, Yusuf Değer birinci, 63 kilogramda Burak Dönmez birinci, +94 kilogram da Furkan Çığrık birinci, 69 kilogram da Cihat Budak ikinci, 79 kilogram da Yunus Aslan ikinci, 57 kilogram da Tayfun Dönmez üçüncü ve 89 kilogram da Furkan Sülü üçüncü. Yıldızlar 52 kilogram da Yusuf Bahar birinci, 63 kilogram da Ener Karakuş üçüncü. Büyükler 57 kilogram da Ramazan Yavuz üçüncü, 63 kilogram da Metin Seçer üçüncü, 79 kilogram da Volkan Coşkun üçüncü, +94 kilogram da Yücel Alakaş üçüncü ve 65 kilogram da Hilal İçer üçüncü oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 12:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?