4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Malatya Sofular Barajı'na kavuştu

Malatya'nın Kuluncak ilçesine bağlı Sofular Kasabası’nda yaptırılan Sofular Barajı, düzenlenen törenle hizmete girdi. 

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'da 92 adet tesisin açılışı nedeniyle düzenlenen törende, uydu üzerinden canlı olarak 5 ildeki baraj açılışını yaptı. Açılışı yapılan iller kapsamında Malatya'daki Sofular Barajı da vardı.
 
Kuluncak ilçesindeki Sofular Barajı için düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Kuluncak Kaymakamı Hüseyin Sayın, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Nevzat Aksu, Sofular Belediye Başkanı Kamil çelik ile kalabalık bir topluluk katıldı. Uydudan canlı olarak yapılan açılış töreninde konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Sayın bakanım teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sofular Baraj Bölgesi'nde bin 600 metre rakımdan tüm Malatya halkının, köylülerimizin, muhtarlarımızın, çiftçilerimizin hepsini selamlarını iletiyoruz" dedi. 

Daha sonra uydu üzerinden canlı yayınla açılış yapılarak, baraj gölünden su bırakıldı.
Törenden sonra Vali Halil İbrahim Daşöz yaptığı açıklamada, "Sofular kasabamızda bir büyük mutluluğu yaşıyoruz. Bu gün Sofular’da 823 hektar alan su ile buluşuyor. Çiftçilerimiz ve köylülerimiz adına ve Malatya adına çok mutluluk verici bir durum" dedi. 

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın da, "Malatya olarak mutlu bir günü yaşıyoruz" ifadesini kaydetti. 

Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Nevzat Aksu ise, "Açılışını yaptığımız Sofular Barajımız, yaklaşık 823 hektar alanı son sistem kapalı boru sistemi ile sulayacak. Yapımını 1999 tarihinde başladığımız Sofular Baraj Projesinden yaklaşık 200 çiftçi ailemiz yararlanacak. Tesisimizin maliyeti 2008 birim fiyatlarıyla yaklaşık 9 milyon YTL'ye malolmasına rağmen yıllık gelir artışımız 2 milyon 40 bin YTL civarında olacaktır. Baraj, verdiğimiz para ile kendisini 3 yılda amorti edecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 16:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?