4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyaret

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret etti. 

MTSO Salonu'nda gerçekleşen ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, bu tür ziyaretlerin ekonomik işbirliğini arttıracağını vurguladı. Ülke sorunlarına da değinen Erkoç, elektrik ve doğalgaza yapılan zamların sanayiciyi olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, sanayiciye özellikle elektrik geri ödemesi ve indiriminin devam etmesini istediklerini söyledi. 

Erkoç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kalkınma sağlanması için Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun tekstil merkezi haline getirilmesi gerektiğini de ifade etti.
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral ise, bu tür gezi ve ziyaretlerle üyelerin ufuklarının açıldığını kaydetti. Türkiye'nin son günlerde IMF ile anlaşmanın gündeme geldiğini de hatırlatan Güral, "Dünya Bankası ve IMF ile ilgili ilişkilerin ülkeye zarar vermeyecek ölçüde düzenlenmesi lazım. Sistemin özünde finans vardır. Finansta problem olmazsa krizin aşırı bir problem olarak karşımıza çıkacağını sanmıyorum" şeklinde konuştu. 

Konuşmalardan sonra oda başkanları, birbirlerine hediyeler sundu. Kütahya heyetinin Malatya ziyaretinde, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, Malatya'da 10 yıl önce Emniyet Güvenlik Şube Müdürlüğü görevini yapan Kütahya Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Altınkaya, Kütahya TSO Kadın Girişimciler Grubu Başkanı Sevim Güral Olgun, Kütahya TSO meclis ve yönetim kurulu olmak üzere 40 kişi yer aldı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 15:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?