3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Malatya Tiyatro programı belli oldu

Malatya'da açılan Devlet Tiyatroları'nın şubat ayı programı belli oldu.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Malatya Devlet Tiyatrosu'nda sergilenen oyunlara ilginin çok yüksek olduğunu belirterek, "Malatyalıların tiyatro sanatına gösterdiği ilgi memnuniyet verici" dedi.
Derviş Özbay, Malatya Devlet Tiyatrosu'nun 19 Aralık 2008 tarihinde, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ve çok sayıda davetlinin katılımıyla düzenlenen tören sonrası Sabancı Kültür Sitesi'nde sahneye konulan "Deli Dumrul" adlı oyunla açıldığını hatırlattı. Özbay, "Bu oyuna ve ardından sergilenen oyunlara ilgi çok yüksek oldu. Biletler satışa konulur konulmaz 1-2 gün içerisinde tükeniyor. Geçen hafta oynanan Asiye Nasıl Kurtulur oyununda salon tamamen dolmuştu.
Nitekim önümüzdeki hafta sonu oynanacak Ayyar Hamza adlı oyunun biletleri de tükenmiş durumda" dedi.


Şubat ayının programı şöyle: 6-7 Şubat'ta Ankara ve Van Devlet Tiyatro Sanatçılarının rol aldığı Ayar Hazma, 13-14 Şubat günleri Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçılarının rol almasıyla Tehlikeli Saplantı, 20-21 Şubat günleri Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarının rol almasıyla Eşik, 27-28 Şubat günleri ise Konya Devlet Tiyatrosu sanatçılarının rol almasıyla Evlenme adlı oyunlar sahneye konulacak.
Biletler öğrenci 2 TL ve sivil 3 TL'den satılıyor. İnternet'ten de bilet alınabiliyor.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 13:48:57
Güncelleme :4 Şubat 2009 Çarşamba 14:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?