4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Malatya yıldızlanıyor

Yıllardır 5 yıldızlı oteli olmamasının eksikliğini yaşayan Malatya'da bir anda 2 adet 5 yıldızlı otel hizmete sunulacak. Üçüncü 5 yıldızlı otelin yapımı ise devam ediyor. 

Yıllardır 4 yıldızlı Altın Kayısı Oteli dışında, yıldızı yüksek oteli bulunmayan Malatya’da, Ulaştırma Alayı karşısındaki 10 bin konutlar içine Anemon Şirketi tarafından yaptırılan 5 yıldızlı otelin, 2009 yılı başında hizmete gireceği bildirildi. Yapımı büyük oranda tamamlanan otelin hizmete sunulmasıyla önemli bir eksikliğin giderileceği belirtildi. 

Şehir çıkışında Elazığ karayolu Yimpaş karşısında inşaatı süren binanın da önümüzdeki aylarda 5 yıldızlı otel olarak hizmet sunulacağı bildirildi.
Girişim Grubu tarafından Sümerbank Fabrikası alanına yapılacak olan 5 yıldızlı otelle, Malatya'nın hiç 5 yıldızlı oteli yokken bir anda 3 adet 5 yıldızlı otele kavuşacak olması değişik yorumlara neden oluyor. 

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Malatya'nın 5 yıldızlı otele ihtiyacı bulunduğunu vurgulayarak, birçok yönden gelişmiş olan Malatya'da bugüne kadar 5 yıldızlı otelin hizmette olmamasının büyük eksiklik olduğunu kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 10:09:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?