4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Malatya yollarına ödenek

AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık, karayollarının ödenekleriyle ilgili bilgi vererek, "Hedefimiz, Malatya'yı altyapısıyla, tarımıyla, sanayisiyle, eğitimiyle ve sosyal-kültürel zenginlikleriyle Doğu Anadolu Bölgesi'nin incisi yapmak" dedi.

Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara-Van yolu olarak da bilinen ve 16 ili batıya bağlayan 9 ili doğrudan ilgilendiren Darende karayolu için 7 milyon YTL, Adıyaman-Gölbaşı yolu için 3 milyon YTL, Malatya-Battalgazi yolu için 1.4 milyon YTL ve Havaalanı yolu için 1 milyon YTL ek ödenek çıktığını belirtti. Çalık, "Başbakanımızın talimatları ve Ulaştırma Bakanımızın destekleriyle karayollarımızın ihtiyaç duyduğu ödeneklerin çıkmasıyla umut ediyorum ki en kısa zamanda bu projeler tamamlanacak ve Malatyamıza yakışır bir karayolu ulaşım ağına sahip olacağız" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta Beylerderesi Viyadüğü ve Sanayi Altgeçiti ile ilgili olarak da ek ödeneklerin çıktığını hatırlatan Öznur Çalık, Pütürge-Tepehan yoluna 5 kilometrelik ilave ve Darende-Malatya yolunun Gürkaynak ile Kürecik Köyleri arasında yapımı planlanan iki kilometre uzunluğundaki tünelin proje ihalelerinin de tamamlandığını kaydettiği açıklamasında, "Milletvekilleri olarak Malatya'mızın her yönüyle kalkınması ve gelişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Hedefimiz, Malatya'yı altyapısıyla, tarımıyla, sanayisiyle, eğitimiyle ve sosyal-kültürel zenginlikleriyle Doğu Anadolu Bölgesi'nin incisi yapmak istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 10:08:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?