4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Malatya Zirve Yayınevi davası sürüyor

Malatya Zirve Yayınevi cinayeti davasının 13. duruşması sona erdi.


Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanıkların olay yeri incelemesi sırasındaki ifadelerinin yer aldığı video görüntüler izlendi. Duruşmada son olarak olayın kilit ismi Emre G.'nin olay yeri incelemesi esnasındaki görüntüleri gösterildi. Olayın meydana geldiği Zirve Yayınevi bürosuna getirildiğinde elindeki sigarayı içen Emre G.nin ifadesi esnasında, "Ben hayatımda tavuk bile kesmiş değilim. Hayatımda tavuğun nasıl kesildiğini görmüş değilim. Burada yapılan insanlık dışı. Ben yapmadım.
Aklıma bir şey gelirse size ulaştırırım" dediği görüldü. Emre G.'nin savcıya sürekli "Abi" olarak hitap etmesi dikkat çekti.


Görüntülerin izlenmesinin ardından söz alan Emre G., "Ben yoğun bakımdan çıktıktan sonra olay yeri incelemesine götürülmüştüm. Olay yeri incelemesi esnasındaki ifadelerimi kabul etmiyorum" dedi.


Emre G.'nin ek ifadesinde olay yerinde 480 bin dolarlık çek gördüğünü iddia etmesi üzerine cumhuriyet savcısı, 4 sanığa, "Emre bu çeklerden size bahsetti mi, böyle bir şey hatırlıyor musunuz?" sorusunu yöneltti. Tutuklu sanıklar Salih G., Hamit Ç., Cuma Ö. ve Abuzer Y. böyle bir çeki görmediklerini ifade etti.
Cumhuriyet savcısının, kendisini azmettirdiğini söylediği Bülent Varol Aral ile ilgili sorusuna Emre G., "Bülent Varol Aral, beni bir şekilde gelip buluyordu. Bana devlet desteği sağlanacağını söyledi" şeklinde cevap verdi.


Savcının, "Bu durumu neden daha önce kabul etmedin?" sorusu ile mahkeme başkanının "Neden ifadende değişiklik yaptın?" sorularına Emre G., "Hatırlamıyorum" cevabını verdi. Bunu üzerine mahkeme başkanının "Af beklentin var mı?" sorusuna Emre G, "Özel bir beklentim yoktur" yanıtını verdi.
Cumhuriyet savcısı mahkemeden Zirve Yayınevi olayı ile Ergenekon davası arasında bir bağ olup olmadığının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan sorulması talebini iletti.


Mahkeme heyeti, duruşma sonucunda verdiği ara kararında Zirve Yayınevi ile Ergenekon soruşturması arasında bir bağın olup olmadığının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sorulmasını, misyonerlik faaliyetleri ile ilgili olarak davanın genişletilmesi talebinin yargılamayı etkilemeyeceğinden reddini, olay yerine, olay esnasında görevliler dışında girenlerin olup olmadığının araştırılması için Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasını, görevsizlik talebinin reddine, Emre G.'nin hastanedeyken çekilen görüntülerinin delil teşkil etmeyeceğinden görüntü talebinin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.


Bu arada, mağdur avukatlarından Ali Koç, davadaki önemli gelişmelerden birisinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Zirve Yayınevi dosyasını istemesi, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin de Ergenekon davası ile Zirve Yayınevi olayının arasında bir bağ olup olmadığının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sorulması kararını alması olduğunu söyledi. Avukat Koç, geçen duruşmada tanık olarak dinlenen Bülent Varol Aral'ın Emre G.'nin verdiği ek ifade ile şüpheli durumuna düştüğünü ve bu durumun savcılıkça değerlendirileceğini beklediklerini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 18:09:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?