6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Malatya'da 35 km'lik duble yol çalışması başladı

Malatya-Elazığ karayolunun 35 kilometrelik kısmını duble yol haline getirmek için 4 ayrı ekibin çalışmalara başladığı bildirildi.

Karayolları Malatya Şube Şefi Yaşar Merde, Malatya-Elazığ karayolunun Kömürhan sınırından Malatya’ya olan bölümün tamamen duble yol olarak açılması için yol genişletme çalışmalarının başladığını belirterek, "Şu anda 4 ayrı ekip 35 kilometrelik yolun genişletilmesi çalışmalarına başladı. Burada 3 ayrı müteahhit ile Karayolları ekibimiz tarafından belirlenen noktalarda şantiyelerini kurarak çalışmaya koyulduk" dedi.

Kömürhan Köprüsü ile İnönü Üniversitesi arasındaki 35 kilometre uzunluğundaki yolun bu yıl toprak seviyesinde bitirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Merde, "Asfalt işini bu yıl yetiştiremezsek, önümüzdeki 2005’te Malatya-Elazığ karayolunun Malatya bölümü tamamen asfaltlanmış duble yol haline gelecektir" diye konuştu. Duble yol çalışması kapsamında 5 ayrı da köprünün yapılacağını aktaran Merde, yol çalışması yapan Karayolları ekibine, Köy Hizmetleri, DSİ ve TEDAŞ tarafından araç takviyesi yapıldığını kaydetti.

Merde, Malatya-Elazığ karayolunun duble yol çalışmasından dolayı Karakaya Baraj Gölü’nün bazı mevkilerinde virajların ortadan kaldırması için dolgu yapıldığını aktardı.

MALATYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2004 Pazartesi 16:09:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?