2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Malatya'da anaokulu çalışması

Malatya'da ana okulu olmayan okullarda konuşlandırılan gezici ana okulunun yer değiştirmesi dolayısıyla tören düzenlendi. 

Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla 11 hafta boyunca Tecde Mahallesi'ndeki Mustafa Avni Cüre İlköğretim Okulu'nda faaliyet gösteren gezici anaokulu eğitimini tamamladı. 

Eğitim çalışmalarının sona ermesi nedeniyle Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, beraberinde Milli Eğitim Müdür yardımcıları ile birlikte okula giderek proje sorumlusu Elif Livan Anaokulu yöneticilerinden bilgi aldı. Burada gezici anaokulunu ziyaret eden Bulut, öğretmenlerden bilgi alarak öğrencilerle bir süre sohbet etti. 

Sohbet sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, okul öncesi eğitimin önemini anlatıp, "Okul öncesi eğitim önemlidir. Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için hazırlanan gezici anaokulları belirli zaman aralıkları içerisinde okullara giderek eğitim veriyorlar. Malatya Belediyesi'nden alınan otobüsün içi düzenlenerek gezici ana okulu olarak dizayn edildi. İlimizde anaokulu açığı mevcut. Biz de bunları gezici anaokulları ile gidermeye çalışıyoruz. Bu bölgede bir okul yapımı şart ancak, yer problemi olduğundan bunu yapamıyoruz" dedi. 

Öte yandan, öğretmen Sibel Gönültaş ise proje hakkında bilgiler verdi. Ayrıca, 11 hafta boyunca eğitim öğretim gören öğrenciler ise hünerlerini sergiledi. Minik öğrenciler sundukları şiir, halay ve gösterilerle izleyenlerden alkış aldı. Gezici anaokulu, törenden sonra Kaynarca İlköğretim Okulu'na götürüldü.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 20:03:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?