6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Malatya'da bulunan SP Genel Başkanı Kutan'ın gündeminde ekonomi vardı

Recai Kutan, Malatya Büşük Otel’de basın mensuplarına yaptığı açıklama da, "Vatandaşlar özellikle AKP iktidarının, gerek sosyal , gerek ekonomik ve gerekse de dış politikalar konusunda arzularına uygun olmadığı görüşündüler. Bizim de baştan beri söylediğimiz bu yönde. AKP iktidarına ikazda bulunduğumuz husus, özellikle sosyal hayatımızda ciddi anlamda bir erozyon başlamış durumdadır. Maalesef gençlerimizin bir kısmı, bizi biz yapan, milli değerlerden bihaber duruma getirilmiştir" dedi.


Türkiye’de misyoner faaliyetlerin hız kazandığını kaydeden Kutan, "Özellikle İslam anlayışını dejenere etmek üzere yurt dışında ve onların Türkiye’deki uzantıları aracılığıyla, son zamanlarda ılımlı İslam, layt İslam, radikal İslam gibi tabirler kullanılıyor. Bunlar, batılı kavramlar olarak İslam’ın önüne getirildiği takdirde, ortaya çıkan imaj Kur’an ve sünnete dayalı İslam anlayışımızın dışında kalan İslam anlayışı. Bunlar tesadüfen olan şeyler değildir. Çok ciddi anlamda misyonerlik faaliyetleri vardır. Özellikle büyük şehirlerde bir bakıyorsunuz apartman dairesi tutuluyor ve orada adeta mantar biter gibi kiliseler organize edilmeye başlanıyor. Şu anda milli ve manevi değerler almamış ve sıkıntı içerisinde olan gençlerimizi de ikna ederek maalesef Hıristiyanlaştırıyorlar" şeklinde konuştu.

Türk ekonomisinin, adım adım bir felaketin içerisine sürüklendiğini iddia eden Kutan şöyle konuştu:

"Her ne kadar hükümet ve hükümet yandaşı bazı çevreler ekonomi düzlüğe çıktı iddiasında bulunuyorlarsa da, Gerekçe olarak da ’enflasyon düştü, faiz düştü, büyüme büyük ölçüde arttı, ihracatta arttı işte ne istiyorsunuz?’ diyorlarsa da bu beyanların hepsi bizim ölçülerimize göre aldatmacadır. Türk ekonomisi adım adım bir felaketin içerisine sürüklenmektedir. ’Enflasyon niçin düştü?’ bunu araştıran yok. Enflasyonun düşüş sebebi IMF’nin isteklerine uygun olarak talebin ortadan kaldırılmasıdır. Tüketici durumunda olanlara, layık olduğu, hakkı olan parayı ödemezsen, kimsenin cebinde para olmaz, dolayısıyla o da esnaf gibi para alamaz. O da üretim yapan fabrikalara müracaat etmez ve dolayısıyla üretim büyük ölçüde düşer. Enflasyonun Türkiye’de düşmesinin tek sebebi, talebin adeta ortadan kaldırılmış olmasıdır. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, herkes büyük sıkıntı içerisinde ve adeta isyan halindedir. Bugün ’ihracat arttı’ deniliyor. Ama ithalatın arttığını söylemiyorlar"

Bu arada Kutan, Necmettin Erbakan’ın dünyanın sayılı büyük beyinlerinden birisi olduğunu ileri sürerek, Erbakan’ın Müslüman ülkelerde de çok tanındığını belirtti. Kutan, Erbakan’ın bazı problemleri çözme konusunda etkili olacağını da sözlerine ekledi.

iha-malatya
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 10:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?