2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Malatya'da çete operasyonu

Malatya'da polisin yürüttüğü Papatya isimli çete operasyonu sonucunda 10 kişilik çete üyesi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aynı çetenin toplam tutuklu sayısı 15'e çıktı. 

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube görevlilerince suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, uyuşturucu ticareti yapmak, çek ve senet tahsilatı yapmak, kız kaçırma ve adam kaldırma iddialarıyla başlatılan operasyonun ikinci ayağında yakalanan 10 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polisin 6 aydan beri takip ettiği çetenin çökertilmesi için başlattığı Papatya kod adlı operasyon sonucunda aynı çeteye mensup toplam 15 kişi cezaevine gönderilmiş oldu. Malatya'da çökertilen çetenin elemanları; suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurdukları, örgüt faaliyetleri çerçevesinde toplum üzerinde yıldırma ve sindirme taktikleri uygulayarak insanlar üzerinde baskı yaptıkları, Malatya, İstanbul ve Van'da farklı tarihlerde uyuşturucu madde kaçakçılığı, silahla adam yaralama ve işyeri baskını gibi olaylara karıştıkları açıklandı. 

Şimdiye kadar çeteye ait 4 bin 98 adet Extacy hap, 2.1 kilogram esrar, 5 adet tabanca, 50 adet fişek ve 1 adet sahte kimlik ele geçirildi.
.
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2006 Perşembe 22:54:27
Güncelleme :22 Haziran 2006 Perşembe 23:29:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?