6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Malatya'da çöp alanı tehlikeli bölge olmaktan kurtarıldı

Malatya Belediye Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, çöp alanının yap-işlet-devret modeliyle ıslahının yapılarak tehlikeli bölge olmaktan kurtarıldığını söyledi.
Malatya Belediye Başkanı Çerçi, Elazığ karayolu Malet Fabrikası arkasındaki çöp sahasını basın mensuplarıyla birlikte gezdi. Burada yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Çerçi, "Burayı 2002 yılında 'yap-işlet-devret modeli' ile ihaleye verdik. Her gün Malatya'dan buraya 400 ton civarında çöp dökülmektedir. Geçmişte düzenli bir depolama yapılmadığından aşırı bir gaz sıkışması ve yanma burada bir tehlike olarak devam ediyordu. Yap-işlet-devret modeli ile yaptığımız ihaleden sonra belediyemizden herhangi bir para çıkmaksızın buranın fenni depolanma alanına dönüşmesi iki yıldır devam ediyor. Çalışmalar son aşamasına gelmiş durumda. Belli aralıklarla sıkışan gazlar deşarj borularıyla dışarı verilmekte. Buranın üzeri toprakla kapatıldıktan sonra ileride ağaçlandırma yapılacak, güzel bir koruluk haline gelecek" dedi.
Bölgede aynı zamanda tıbbı atıkların ayrışım istasyonu bulunduğunu belirten Çerçi, "Buraya şimdiye kadar 1 trilyon lira harcama yapıldı, kalan iş için de yaklaşık 1 trilyon liralık bir harcama yapılacak. Toplam 2 trilyon lira bir harcama ile burası rehabilite edilmiş olacak. Bu çalışmalar için belediyemizden herhangi bir harcama yapılmamış olacak. Bu harcamalar tamamen ilgili firma tarafından karşılanacak" diye konuştu.
Kent Çevre Kurulu Mühendisi Enver Öztür ise çöp sahasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
MALATYA - İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2004 Perşembe 21:30:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?