7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Malatya'da doğal gaz ihalesi 22 Ağustos'ta

İhale sürecinin kısa zamanda tamamlanmasını umduklarını ifade eden Başkan Akın, "Doğalgaz konusu gündemde. Bununla ilgili, devamlı açıklama yapan arkadaşlarımız var. Bildiklerini Malatya halkıyla paylaşan arkadaşlarımız var. Enerji Piyasası Kurumu, doğalgazı ihaleye çıkaracak. 22 Ağustos’ta ihale süreci başlıyor. Umut ediyoruz ki birkaç ayda bu tamamlansın ve ciddi bir firma Malatya doğalgazını ihalede alsın" dedi.


Başkan Akın, doğalgaz konusunda Kayseri’yi örnek aldıklarını ifade ederek, Kayseri’nin ihaleden bir yıl sonra doğalgazı kullanmaya başladığını ve Kayseri örneğinden hareketle Malatya’nın da 2005 yılı sonunda doğalgazı kullanmaya başlayabileceğini düşündüğünü söyledi.


Başkan Akın, doğalgaz dağıtım şirketlerine belediye olarak yüzde 10 oranında hissedar olacaklarını da belirterek, "Doğalgaz dağıtımıyla ilgilenen bu şirketlere biz belediye olarak yüzde 10 hissedar olacağız. Bu kanundan doğuyor. Zaten belediyeler doğalgaz ile doğrudan alakalı değil. Eğer belediyenin hazine garantili borcu yoksa, dağıtım için kurulan şirkete yüzde 10’dan fazla ortak olunabiliyor. Yani ortaklık paylarını artırabiliyorlar. Böylece yüzde 10 kanundan doğan hisseleri, yüzde 10 da satın aldıkları hisseleriyle birlikte doğalgaz gelirlerinin yüzde 20’si belediyelere ait olmuş oluyor" diye konuştu.


Başkan Akın, Malatya Belediyesi’nin ihaleyi alacak şirkete yüzde 10 hissedar olacağını kaydederek, "Bu da belediyemiz için büyük bir kazanç getirmiş olacak ve bu gelirlerimizle de inşallah Malatyamız’ın problemlerini daha rahat çözüyor olacağız. Doğalgaz Malatya’ya hayat verecek" dedi.

iha-malatya
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 00:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?