4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Malatya'da doğalgaz kaçağı paniği

Malatya merkezde yapılan bir kazı çalışması sırasında doğalgaz borusunun delinmesi üzerine kentte alarm durumuna geçildi.

Malatya merkez İnönü Caddesi üzerindeki TEKEL Sigara Fabrikası karşısında mobese çalışması nedeniyle yapılan kazı çalışması esnasında, Özel Gözde Hastanesi'nin önünde bulunan doğalgaz borusu bilinmeyen bir sebepten dolayı patladı.

Doğalgaz kaçağı nedeniyle özel hastanedeki hasta ve personel tahliye edilirken, İnönü Caddesi tamamen trafiğe kapatıldı ve şehir merkezine araç girişine izin verilmedi. Tahliye nedeniyle çok sayıda ambulans da olay yerine yönlendirildi.
Polis ekipleri ise sık sık anonsta bulunarak ev ve iş yeri camlarının kapalı tutulması ve ateş yakılmaması uyarısında bulundu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri de hazır bekletildi.

Polis ekipleri, çevrede park halinde bulunan araçların kaldırılmasına müsaade etmedi. Olay yerinde Çevik Kuvvet Şubesi'ne bağlı ekipler görevlendirilirken, hastaneye yakın tüm ara sokaklara araç ve yaya giriş çıkışına da izin verilmedi. Ayrıca, çevredeki esnafın büyük bir kısmı iş yerini kapattı.

Gaz kaçağı sonucu Malatya Gaz Firması'nın, Sıtmapınarı ve Askerlik Şubesi yanında gaz tahliyesi yapması nedeniyle bu bölgelerde çok sayıda polis güvenlik önlemi aldı.
Kent merkezinde trafiği tamamen kilitleyen alarm durumunun devam ettiği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 18:43:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?