2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Malatya'da doğalgaz sevinci

Malatya'da, düzenlenen törenle bir eve ilk doğalgaz verildi. 

Yeşilyurt İlçesi Bostanbaşı Beldesi İpaş İplik Fabrikası arkası Çiftlik Caddesi Sağlam Apartmanı'nın 8 numaralı dairesinin doğalgaz kullanımına başlaması nedeniyle tören düzenlendi. 

Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Yeşilyurt Kaymakamı Serdar Cevheroğlu, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı, PEGAZ ve PEKER A.Ş. Başkanı Erhan Peker, Botaş Doğalgaz Pazarlama Satış Müdürü Mehmet Konuk, PEGAZ Genel Müdürü Turgay Zorlu, bazı belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı. 

Törende konuşan EPDK Başkanı Yusuf Günay, 3 yılda EPDK olarak 52 şehir içi doğalgaz bölgesini ihaleye çıkararak bunlardan 43'ünü sonuçlandırdıklarını belirtip, doğalgazın önemini anlattı. 

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz de, "Bugün Malatya için tarihi bir gün yaşıyoruz" diyerek, doğalgaz ile Malatya'nın standardının 1 derece daha ileriye gideceğini vurguladı. PEGAZ ve PEKER A.Ş. Başkanı Erhan Peker ise, Malatya'ya toplam 45 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını ifade edip, 80 bin ailenin bu yıl doğalgaza kavuşmuş olacağını dile getirdi. 

Botaş Doğalgaz Pazarlama Satış Müdürü Mehmet Konuk da, Türkiye'de bu yıl sonunda 29 milyar metreküp doğalgaz kullanımının sağlanmış olacağını söyledi ve yılsonunda Azerbaycan'dan da doğalgaz alınıp avantajları arttıracaklarını ifade etti. 

Konuşmalardan sonra Malatya'ya doğalgaz getirilmesinde emeği geçenlere plaket verildi. Daha sonra "Doğalgaz Meşalesi Yakma Töreni" gerçekleştirildi. Yetkililerin doğalgaz alevlerinin ateşlemesi ve daireye doğalgaz verme işleminin ardından balon gösterisi yapıldı. Son olarak, Sağlam Apartmanı'nda yetkililerin de katılımı ile Hikmet Sağlam isimli kadının ocağı yakmasıyla ilk doğalgaz kullanımı başlatılmış oldu.
iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2006 Salı 23:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?