2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Malatya'da doğalgaz töreni

Malatya'da kademeli olarak kullanılmaya başlanan doğalgazın, Zaviye Mahallesi'ne de hizmete sunulması nedeniyle tören düzenlendi. 

Zaviye Mahallesi'nde düzenlenen programa Belediye Başkanı Cemal Akın, Pegaz Genel Müdürü Turgay Zorlu, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Zaviye Mahallesi Muhtarı Nedim Gündüz, Malatya'da yaşanan hava kirliliğinin tek çözümünün doğalgaz olduğunu belirtti. 

Pegaz Genel Müdürü Turgay Zorlu ise şu anda 29 mahallenin tamamına, 2 mahalleye kısmen gaz verildiğini, bir haftaya kadar da 10 mahalleye daha gaz vereceklerini belirterek, şu anda 7 bin 217 abonelerinin bulunduğunu, 2 bin 254 abonelerinin ise gaz kullanmaya başladıklarını ifade etti. Zorlu, günlük ortalama 50-60 civarında abonelerinin gazlarının açıldığını kaydetti. 

Belediye Başkanı H. Cemal Akın ise doğalgazın Malatya için büyük bir devrim olduğunu belirterek, "Bizden evvel doğalgaz anlaşmasını yapan bazı komşu illerde şu anda 2 kilometre doğalgaz hattı döşenmiş. Oysa Malatya olarak biz 213 kilometre uzunluğunda polietilen boru, 30 kilometre uzunluğunda çelik boru ve 54.5 kilometre uzunluğunda da servis hattı polietilen boru döşemek suretiyle belki o civar illerin 5 - 10 sene sonra ulaşacağı noktaya biz Nisan ayından bu yana geçen 8 aylık sürede ulaştık. Bundan dolayı bahtiyarım" dedi. 

Konuşmalardan sonra Zaviye Mahallesi Muhtarı Nedim Gündüz, Belediye Başkanı Cemal Akın ile Pegaz Genel Müdürü Turgay Zorlu'ya teşekkür plaketi verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 14:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemal karatepe IP: 88.230.71.xxx Tarih : 18.12.2006 23:21:15
kendi kendilerine temaşa düzenlemişler malatyanın ne halde olduğundan haberleri yok veya işlerine gelmiyor