4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Malatya'da e-telgraf dönemi başladı

PTT tarafından Malatya’da başlatılan e- telgraf hizmetinden vatandaşların yaygın şekilde yararlanması istendi.

Malatya PTT Başmüdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, telgraf göndericilerinin internet ortamından telgraf ve iletimine olanak sağlamak amacıyla ilk etapta il merkezlerinde uygulamaya konulmuş bulunan e- telgraf hizmetinin Malatya’da da tüm ilçe merkezlerinde verilmesine başlandığı belirtildi.

Malatya il merkezine ilave olarak e-telgraf hizmetine açılmış bulunan Akçadağ, Arapgir, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Pütürge ve Yeşilyurt ilçe merkezlerinde, bu hizmetten faydalanmak isteyen telgraf göndericilerinin telgraflarının bilgisayar üzerinden iletiminde dikkat etmeleri gereken konular ise şöyle sıralandı:

“e-telgraf hizmeti şimdilik hüviyet tespitini gerektirmeyen kutlama ve tebrik mahiyetindeki telgraflarda uygulanacaktır. Ücret, göndericilerin telefon faturasına yansıtılarak tahsil edilecektir. İnternet üzerinden verilecek telgraf kabul işlemleri internet sitemizdeki e-ptt adresi içerisinde yer alan e-telgraf bölümünden yapılacaktır. Telgraf kayıt işlemi iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşamada; e-telgraf linki ile ulaşılan formda istenilen bilgiler eksiksiz olarak girilecek, sonra ön kayıt butonu ile ikinci sayfaya geçilerek bu sayfadaki bilgilerin doğruluğu sağlandıktan sonra kayıt işlemi tamamlanacaktır. Kayıt işlemi sonucunda altı karakterden oluşan telgraf kodu verilecek. Bu kod bir yere kayıt edilerek telgraf hakkında bilgi alınabilmesi amacıyla kullanılacaktır. İkinci aşamada, ön kayıtta verilen telefon numarası telgraf memuru tarafından aranarak telgrafın onaylanması sağlanacaktır. 167 yıldır hizmeti ilke edinen PTT'nin e-telgraf hizmeti ile internet bağlantısı bulunan müşterilerimizin herhangi bir PTT işyerine uğramadan telgraflarını ev veya işyerlerinde göndermelerine olanak sağlayan bu yeni, ucuz, kaliteli ve süratli hizmeti ile tanışmak üzere tüm internet abonelerini sitemizi ziyarete bekliyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 17:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?