4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Malatya'da güreşe ilgi yok

Malatya Gençlik Spor İl Müdürlüğü Güreş Antrenörü Mehmet Güzel, güreş sporunun Malatya'da beklenen ilgiyi görmediğini söyledi.

Güreş sporunun Malatya için önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Güzel, "Malatya güreş sporu dalında bir çok derece yapmış olan bir il. Özellikle il genelinde bulunan güreş spor kulüpleri başarıların yakalanmasındaki en önemli faktör. Bu nedenle güreş sporu Malatya'da önemsenmesi ve üzerinde durulması gereken bir spor dalı" dedi.

Yaz spor okulları bünyesinde açılan kurslarda öğrencilere ata sporu güreşin inceliklerini öğrettiklerini belirten Güzel, "Öğrencilerimize güreş sporu hakkında detaylı bilgileri aktarıyoruz. Tabi yaz ayı dönemi olması itibariyle bir çok öğrencimiz tarla işleriyle uğraşıyor. Bu nedenle kursa katılan öğrencilerimize elimizden geldiğince büyük bir titizlikle Ata sporumuzu aşılıyoruz. Bu konuda velilerimizden de destek bekliyoruz. Velilerimiz güreş sporunu çok ağır bir spor dalı olarak görebilirler. Ancak, sandıkları gibi ağır bir eğitim vermiyoruz" şeklinde konuştu.

Güzel, Malatya'da vatandaşların güreş sporuna ilgilerinin az olduğunu ifade ederek, "Güreş diğer spor dallarından çok ayrı bir yerde. Ata sporu olmamızın yanında, vücut gelişimine de fazla katkısı bulunuyor. Bu noktada küçük yaşta çocuklarımızı güreş sporuna yönlendirdiğimiz taktirde ileride bu çocuklarımız çok büyük başarılar elde edebiliyor" diye konuştu.

Malatyalılardan güreş sporuna destek vermelerini de isteyen Güzel, "Biz iyi bir güreş salonuna sahip olmak için çalışmalar başlattık. Malatyalıların ve siyasilerin de bu konuda bizlere destek vermelerini bekliyoruz. Malatya da bu sporun daha da üst düzeylere çıkabilmesi ve il'in ismini duyurabilmesi için destek şart. İnanıyorum ki el ele güreş sporu Malatya, Türkiye ve hatta Dünya'da ismimizi duyuracaktır" ifadelerine yer verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 12:05:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?