4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Malatya'da 'İlk Adım' projesi

Kamu kurum ve kuruluşları ile kadın sivil toplum kuruluşları arasında diyalog kurma ve geliştirme projesi İlk Adım'ın toplantısı Malatya'da başladı.

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü ve kadın kivil toplum örgütü "Uçan Süpürge" tarafından birlikte yürütülen "İlk Adım Projesi" kapsamında organize edilen eğitim toplantısı Malatya Altın Kayısı Oteli'nde, Vali Halil İbrahim Daşöz, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesiriklioğlu, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, İl İnsan Hakları Kurulu, SHÇEK İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, yerel medya kuruluşlarından ve kadın sivil toplum örgütlerinden 5 temsilcinin katılımıyla başladı. Bugün başlayan toplantı yarın sona erecek.

Merkezi Ankara'da bulunan Uçan Süpürge isimli sivil toplum kuruluşunun organize ettiği ilk adım toplantısında konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, kadın erkek eşitliğiyle ilgili düşüncelerini dile getirdi. Kız çocuklarının daha çok eğitilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Daşöz, bu konuda şu Çin Atasözü'nü hatırlattı: "Bir erkeği eğitirseniz bir kişi eğitmiş olursunuz. Kızları eğitirseniz bir aileyi eğitmiş olursunuz."

"Kadınsız gelişme ve yaşam olmaz" diyen Vali Daşöz, "Kadın ve erkek hakları temel haklardır ve insanın yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik haklardır. Ancak ülkemizde kız çocuklarının eğitime yönelik biraz eksiklik var. Kadınlarımız, geleceğimizin inşasında daha çok katkısı oluyor. Bunun için kadınların toplumda daha çok yer ve iş sahibi olması lazım. Çocuklarımızın yetişmesinden de büyük pay sahibi olan kadınlarımıza daha çok önem verip, toplumda daha çok yer vermemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Uçan Süpürge sivil toplum örgütü danışmanı Halime Güner ise, İlk Adım Projesi'nin amacını dile getirirken, projenin uygulanacağı illerde kamu ve sivil toplum kuruluşları arasındaki diyalogu güçlendirmek ve "kamuda kadının insan hakları" ve "toplumsal cinsiyet eşitliği" alanında duyarlılık meydana getirmek olduğunu vurguladı.

Sözü edilen proje çalışmasına 2006 yılında başlanıldığını ve bugüne kadar, Ankara, Antalya, Denizli, Erzurum, Gaziantep, Kocaeli, Trabzon, Samsun, Muğla, Kars ve İzmir'de gerçekleştirildiğine dikkat çeken Güner, Malatya'dan sonra 10 - 11 Temmuz tarihleri arasında da Mersin'de gerçekleştireceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 13:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?