4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Malatya'da İsrail protestosu

İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamı, Malatya'da da yapılan eylem ile protesto edildi. Yeni Camii önünde ikindi namazı sonrasında düzenlenen eylemde İsrail aleyhine sloganlar atılıp sık sık tekbir getirildi. 

Saadet Partisi (SP) Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk'ün de katıldığı eylemde basın açıklamasını Anadolu Gençlik Derneği adına Abuzer Turhan okudu. İsrail aleyhine sloganların atıldığı ve pankartların taşındığı eylemde basın açıklamasını okuyan Turhan, "Dünya, tarihin gördüğü en vahşi soykırım girişimlerinden birine sahne oluyor. Irkçı emperyalistlerin başını çektiği İsrail, bütün dünyanın gözleri önünde bir soykırım gerçekleştiriyor. Siyonistler, insan haklarını karakterlerine uygun bir şekilde ihlal etmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

"Ateşkes zamanında ambargo ile Gazze halkını ölüme mahkum eden İsrail, ateşkesten sonra da füzelerle Gazze halkını yok etmeye çalışıyor" diyen Turhan, "İsrail tel'in ve kınamadan anlamaz. O, ancak müeyyideden anlar. İslam ümmeti, İsrail'e hak ettiği karşılığı vermelidir" şeklinde konuşarak, Filistin halkının yanında olduklarını vurguladı. 

İsrail'in aleyhine sloganların atıldığı, tekbirlerin getirildiği basın açıklaması sonrasında katılımcılar olaysız dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 16:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?