6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Malatya'da kaldırım tartışması

Malatya Belediyesi tarafından başlatılan "Kaldırımları Yayalara Bırakalım" kampanyasından sonra zabıta ekiplerinin kent merkezinde kaldırımları işgal ettikleri gerekçesiyle esnaflara para cezası kesmesi, tepkiyle karşılandı. Bazı esnaflar belediyeye tepki olsun diye kepenk indirdi.

Esnafların tepkisi üzerine çarşı merkezini gezen Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, belediye ile aralarında imza altına alınmış bir kampanya bulunmadığını ancak, hem esnafların haksızlığa uğramaması ve hem de şehir merkezinde düzenin sağlanması için yapılması gereken çalışmalara destek vereceklerini belirtti.


Keskin, "Bu sıkıntılı dönemde esnafın vitrine koyduğu ürünlerin içeri alınmasının bir anlamı yoktur. Malatya’da kaldırım yok ki işgal edilsin. Esnaf tamamen kaldırımı boşaltsa da nerede yürünecek? Kampanyayı destekliyoruz, ancak esnaf kaldırımı işgal etmiyor, çünkü Malatya’da kaldırım yoktur" dedi.

Esnaflara bir geçiş dönemi için müsaade edilmesi gerektiğini belirten Keskin, "konuyu Belediyle Başkanımız Cemal Akın Bey’le görüşeceğiz. Hem esnafımız mağdur olmasın, hem de kent merkezinde düzenin sağlanması için orta bir yol bulunsun" diye konuştu.

MALATYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2004 Perşembe 10:32:18
Güncelleme :19 Ağustos 2004 Perşembe 15:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?