3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Malatya'da karne töreni

2008-2009 öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Malatya'da da karne töreni yapıldı.
Hasan Varol 2. İlköğretim Okulu'nda karne töreni halk oyunları ekibinin gösteri ile başladı. Nagihan Gülenay isimli öğrencinin konuşması ve Pınar Akkaya isimli öğrencinin şiir okumasını müteakip konuşmalar yapıldı.
Vali Halil İbrahim Daşöz, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin bir yıllık çalışmalarının semeresini alacağını vurgulayarak, 91 bin dev öğrenci projesi kapsamında yapılan başarılı çalışmaları hatırlattı. eğitimin önemini anlatan Vali, öğrencilere iyi tatiller diledi.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, zayıf bulunan öğrencilerin hedeflerinden vazgeçmemesini, velilerin de öğrencilere bu konuda destek olmasını istedi. çakır, öğrenciler tatilde bol bol kitap okumalarını önerdi.


Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da, Malatya'da 162 bin 500 öğrencinin bir üst sınıfa geçtiğini, 7 bin 500 öğrencinin liselerden, 14 bin öğrencinin de ilköğretim okullarından mezun olacağını aktardı. Bulut, başarısız olan çocukların ailelerini uyarmayı da ihmal etmedi. Bulut, "Tatilde seyahat ediniz. Kitap okuyunuz, spor yapınız. sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunun . 24 Eylül 2009 tarihinde yeniden buluşmak ümidiyle hepinize iyi tatiller dilerim" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Daşöz ve Çakır, başarılı öğrencilere bazı hediyeler ve onur belgelerini verdi. Daşöz ve Çakır, sınıflarda bazı öğrencilerin karnelerini dağıttı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 15:38:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?