6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Malatya'da kız alıp-verme kavgası

Malatya'da kız alıp-verme meselesi yüzünden çıkan kavgada 3 kişi öldürüldü. İlköğretim öğrencisi kızı alamayan 3 zanlıdan biri yakalanırken, 2'si kaçtı. 

Edinilen bilgiye göre, Yazıhan ilçesine bağlı İri Ağaç köyü Karasu mezrasında meydana gelen olayda, 5 ay önce kapı komşusu olan Şeyho T. ve Mustafa Katı, anlaşarak kız ve oğlanlarını evlendirdi. Mustafa Katı oğlu Murat'a Şeyho T.'nin kızı Elif'i 5 bin YTL başlık parası vererek aldı. Düğün sonunda Şeyho T.'nin oğlu Selim T., Mustafa Katı'nın Akçadağ Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda okuyan 14 yaşındaki kızı Y.K.'nın kendisine verilmesini istedi. Mustafa Katı, bu talebi kızının küçük olduğu ve okula gittiği gerekçesiyle geri çevirdi. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatilinin sona ermesi sebebiyle bugün köyünden okula gitmek üzere babası Mustafa Katı, dayıları Ali Koç ve Osman Koç'la birlikte minibüsle yola çıkan Y.K.'nın yolu mezra çıkışında baba Şeyho T., çocukları Suat T. ve Selim T. tarafından kesildi. 

Şeyho T. ve çocukları, minibüste bulunan Y.K.'nın kendilerine verilmesini istedi. Karşı taraftan gelen ret cevabı üzerine Şeyho T. ve çocukları üzerlerinde bulunan tabanca, kaleşnikof otomatik tüfek ve av tüfeği ile ateş açtı. Silahlı kavgada Mustafa Katı ve yanında bulunan kayınbiraderleri oldukları öğrenilen Ali ve Osman Koç olay yerinde hayatını kaybetti. Aynı araçta bulunan Bilal Karakoç isimli çocuk ise hafif şekilde yaralandı. Olay anında araçta bulunan Y.K. ile kardeşi A.K. kaçarak kurtuldu. 

Jandarma tarafından yapılan çalışma sonunda cinayet zanlılarından baba Şeyho T., gözaltına alındı. Katil zanlılarından oldukları belirtilen Selim ve Suat T. kardeşler kendilerine ait bir kamyonetle bölgeden uzaklaştı. 

Mezrada meydana gelen olay sonrası Malatya merkezden jandarma ekipleri bölgeye gönderildi. T. ve Katı ailesinin evlerinin bulunduğu Karasu mezrası güvenlik çemberine alındı. 

Bu arada cenazeler Malatya Adli Tıp Kurumu'na getirilirken, yapılacak işlemlerin ardından Malatya'da toprağa verilecekleri belirtildi.
Katil zanlısı olarak aranan Selim ve Suat T.'nin anneleri Nimet T., "Biz onlara kız verdik. Kızımla camdan konuşarak düğün yapılınca çocuklarım da bunu 'namus meselesi sayarız' dediler. Katı ailesinden kız istediler. Cevapları olumsuz olunca da kendilerine yediremediler" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2007 Çarşamba 17:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?