6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Malatya'da KÖYDES çalışmaları

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, Köylüyü Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında susuz ve yolsuz köy bırakılmayacağını belirtti.

İl Genel Meclisi Toplantısı, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Salonu'nda Abdurrahman Atay'ın başkanlığında toplandı. Toplantıda, Arapgir İlçesi Ormansırtı Köyü'nde yaşanan içmesuyu sıkıntısıyla ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, Erzincan'ın Kemaliye ilçesindeki 4 köyle birlikte içmesuyunu kullanan Ormansırtı Köyü'nde sorunun paylaşımdan kaynaklandığını belirtti.

İçmesuyu sorununun çözülmesi için Erzincan ve Malatya tarafındaki köylere ayrı bir hattan içmesuyunun verileceğini ifade eden Kazgan, "Bu sorunu Köylere Hizmet Götürme Birliği şimdiye kadar çözmesi gerekiyordu, ancak çözülmediği görülüyor. Paylaşımından kaynaklanan bu sorunu KÖYDES kapsamında gidereceğiz" şeklinde konuştu.

KÖYDES kapsamında susuz ve yolsuz köy bırakılmayacağını kaydeden Kazgan, KÖYDES kapsamında bu yıl birçok hizmet yapıldığını önümüzdeki yıl da bu kapsamda hizmetlerin sürdürüleceğini bildirdi.

Toplantıda Arapgir İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Akşahin, ilçelerinde sadece Ormansırtı'nda değil Meşeli Köyü'nde de içmesuyu sıkıntısı olduğunu dile getirdi.

Bu arada, toplantıda, Doğanşehir İlçesi Topraktepe Köyü Kozluk mevkiinde Hikmet Yıldırım isimli şahsın arazisine konut yapması ve arazisini parselleyerek satması için arazilerinin konut alanı olarak imara açılması teklifi de kabul edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 13:25:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?