2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Malatya'da matkap operasyonu

Malatya'da 'Suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, bilerek yardım etmek ve geceleyin işyerinden çelik kasa çalmak' iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 2'si cezaevinde tutuklu olmak üzere toplam 17 kişi yakalandı, 2 kişi ise polis ekiplerince aranıyor. 

Edinilen bilgiye göre, Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği tarafından 5 Nisan 1006 tarihinde başlatılan Matkap Operasyonu kapsamında Malatya'da 17 işyerinde çelik kasa hırsızlığı olayıyla 2 hurda dükkanında tel hırsızlığı olayına karıştığı tespit edilen 19 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Operasyon kapsamında 2 kişi yakalanıp tutuklanırken, 15 kişi de gözaltına alındı. 

Polis, firarda olan 2 kişiyi arıyor. Suç örgütünün, ilde 13 işyerinde çelik kasa hırsızlığı, 2 işyerinde tel hırsızlığı, Adıyaman'da 2 işyerinde çelik kasa hırsızlığı, Sivas'ta 1 çelik kasa hırsızlığı ve Kahramanmaraş'ta da 1 çelik kasa hırsızlığı olayına karıştıkları bildirildi. Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan şebekenin 15 elemanı 'suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, bilerek yardım etmek ve geceleyin işyerinden çelik kasa çalmak' iddiasıyla adliyeye sevk edildi. 

Operasyon, Malatya'da son yıllardaki en büyük hırsızlık operasyonu olarak değerlendirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2006 Perşembe 12:26:08
Güncelleme :20 Temmuz 2006 Perşembe 15:22:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?