2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Malatya'da 'Mouse' operasyonu

Malatya'da gece girdikleri internet kafelerdeki bilgisayarları çalarak, parçalayıp iç donanımlarını piyasaya süren 5 kişi polisin düzenlediği 'Maus' operasyonunda yakalandı. 

Edinilen bilgilere göre, Malatya'da son günlerde peş peşe internet kafelerde bilgisayar çalınması üzerine Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri 'Maus' adlı operasyon başlattı. Yaplıan çalışmalar sonrasında bilgisayar üzerine işyeri işleten K.G. ile kardeşi E.G., T.T., S.A. ve İ.T. adlı şahıslar yakalandı. Şahısların Büyük Hüseyinbey Mahallesi Turfanda Sokak'ta Ayhan K.'ya ait internet kafeden 13 adet bilgisayar kasası, 1 adet monitör, 1 adet web kamera, Cevherizade Mahallesi Mücalli Caddesi'nde Veli Ş.'ye ait internet kafeden, 15 adet playstation cihazı, 30 adet joistik, Dernek Mahallesi Sinema Caddesi'nde Cemil G.'ye ait internet kafeden 12 adet bilgisayar kasası, 1 adet monitör çaldıkları öğrenildi. 

Kiraladıkları otomobil ile gece hırsızlık yaptıkları tespit edilen 5 zanlının ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çalıntı bilgisayar monitörleri, kasaları, ve çok sayıdaki iç ve yan donanım cihazları ile birlikte çocuk pornografi bulunan CD'lerin de elde edildiği kaydedildi. 

Şahısların çaldıkları kasaların iç donanımlarını parçalayarak, bilgisayar parçası satan ve servisi yapan işyerlerine pazarladıkları öğrenildi. 

Şahısların bir kısım bilgisayar iç donanım malzemesini Antalya'ya gönderdiğinin tespit edildi. K.G., E.G., T.T., S.A. ve İ.T. adlı şahıslar adliyeye sevk edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 16:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?