30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Malatya'da nevruz coşkusu

MALATYA'DA NEVRUZ COŞKUSU

21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle İnönü Üniversitesi'nde bir tören düzenlendi.

Nevruz kutlamaları kapsamında ilk etkinlik Hoca Ahmet Yesevi Salonu'nda yapıldı. Burada Vali Ulvi Saran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Abuzer Kabakaş, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu ile kalabalık bir topluluğun katıldığı toplantıda Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı tarafından Nevruz konulu bir konferans verildi.

Konferansın açılışında konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Türkiye'de Nevruz etkinliklerin geç bir dönemde kutlanmasına karşın, kendi çocukluk döneminde köylerde ve ilçelerde Nevruz'un önemli bir etkinlik olarak kutlandığını hatırlattı.

Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı ise "Nevruz Bayramı kutlamanın ötesinde yaşanır. Hep dilek tutulur. Nevruz'da iyinin, güzelin, doğrunun ortaya çıkartılması yarışması vardır. Nevruz'da herkes herkese saygılıdır. Nevruz, halen Türkiye'de kutlama aşamasında, dileğim Nevruz'un yaşanmasıdır. Nevruz7un 2 kutsi unsuru vardır, birisi su diğeri ise ateştir. İkisinin de temizlik özeliği vardır. Nevruz'da 3 renk vardır, sarı-kırmızı ve yeşil, Nevruz'un rengidir" şeklinde konuştu.

Konferanstan sonra Nevruz konulu şiir ve resim yarışmasında derece alanlara ödülleri verildi.

Mudanya Meydanı'nda yapılan etkinlikte ise halk oyunları gösterisi ile müzik sunumu yapıldı. Öğrenciler bu etkinlikte doyasıya eğlendi. Öğrencilere günün anısına cam şeker ikramı yapıldı.

Nevruz ateşini Vali Ulvi Saran yakarken, protokol üyelerinin ateşten atlamaması ise dikkat çekti.

Etkinlik protokole ve öğrencilere Nevruz yemeğinin ikram edilmesi ile sona erdi.

MALATYA'DA NEVRUZ COŞKUSU
MALATYA'DA NEVRUZ COŞKUSU
MALATYA'DA NEVRUZ COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 15:48:01
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 16:39:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?