7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Malatya'da okul açılışları

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'de yarınların daha iyi olacağını söyleyerek, "Kimse karamsarlık tohumları ekmesin" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Malatya Valiliğinin başlattığı 91 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında öğrencilerin yaptırdığı 91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu, öğretmenlerin yaptırdığı Öğretmenler İlköğretim Okulu ve polislerin yaptırdığı Polis Amca İlköğretim Okulu'nun açılış törenlerine katıldı.

Türkiye'nin en önemli potansiyelinin genç nüfus olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Eğer biz bu genç nüfusu iyi eğitebilirsek, sağlıklı nesiller olarak yetiştirebilirsek, bu çocuklarımız karnı tok sırtı pek olursa ve idealizim ile besleyebilirsek gerçekten 21. yüzyılda Türkiye'nin önünde durabilecek bir güç olmaz" dedi.

Bakan Çelik, "Türkiye bugünkünden çok iyidir. Eminim ki, yarınlarda da bugünden çok daha iyi olacaktır. Çünkü, bugün Allah'a şükürler olsun memleketimizde her şey yolundadır. Parlamentomuz saat gibi çalışıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmıştır, hükümetimiz kurulmuştur. Yargı görevini yapıyor, askerimiz, polisimiz görevini yapıyor. Sanayicimiz, tüccarımız Türkiye'yi dünyanın yıldızları arasına sokabilmek için gece gündüz büyük bir gayret gösteriyor. Kimse karamsarlık tohumları ekmesin" şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, aynı anda 3 okulun eğitime kazandırılması nedeniyle Malatya'da başlatılan projeden çok etkilendiğini söyledi.

Okul açılış törenlerine Bakan Çelik ile birlikte Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mehmet Şahin, İhsan Koca ve Fuat Ölmeztoprak, Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 17:57:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?