2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Malatya'da okul yaptırma kampanyası

Malatya Valiliği'nin başlattığı okul yaptırma projelerinden biri olan Öğretmenler İlköğretim Okulu'nun temeli atıldı. 

Malatya Valiliği'nin başlatmış olduğu proje çerçevesinde Öğretmenler İlköğretim Okulu'nun temeli Çöşnük Mahallesi'nde atıldı. 

Törene, Vali Halil İbrahim Daşöz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ekrem Şenol, Eğitim-Bir Sen Başkanı Şahin Kayaduman, öğretmenlerle davetliler katıldı. Kaba inşaatı 525 bin YTL'ye ihale edilen 7 bin metrekare üzerine kurulacak olan 21 derslikli Öğretmenler İlköğretim Okulu'nun temel atma töreninde konuşan Vali Daşöz, atılan temelin klasik bir temel atma töreni olmadığını söyleyerek, "Ülkemizin ve ilimizin en önemli sorunu eğitimdir. Bu klasik bir söz değil. Hepimiz bunun bilincinde olmalıyız. Huzurlu bir ülkede yaşamak istiyorsak, eğitim sorununu mutlaka çözmeliyiz. Eğitim sorununu çözmek hepimizin milli bir görevidir. Sendikaların hepsi bu projeye katılmadı ancak, bu proje sürüyor" dedi. 

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise başlangıçta zor olarak görülen okul yaptırma projelerinde artık inşaat aşamasına ulaşıldığını ifade ederek, okul yapımı için büyük ihtiyaç duyulan arsa probleminin devam ettiğini söyledi. Konuşmaların ardından okulun temeli törenle atıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2006 Çarşamba 16:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Özer Varol IP: 88.229.184.xxx Tarih : 18.08.2006 00:32:36
Malatyamıza hayırlı olsun, Yeni nesiller bu modern okullarda yetişecek. Sn. Valim Malatya Erhaç havaalanının uluslararası uçuşlara açılması ve Şeker İlköğretim Okulu önüne planlanan üstgeçidin yapımının hızlandırılması konusunda da Aktif desteğinizi bekliyoruz.