6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Malatya'da park adı tartışmasına son noktayı yargı koydu

Malatya’da daha önce "İsmet Paşa" olan park isminin, Malatya Belediyesi tarafından Hürriyet Parkı olarak değiştirilmesi kararı mahkemece bozuldu.
Malatya Orduevi karşısında bulunan İsmet Paşa Parkı’nın adının Hürriyet Parkı olarak değiştirilmesine ilişkin belediye meclis kararının iptali yönünde İdare Mahkemesi’nin verdiği karara karşı yapılan itiraz, Danıştay’ca reddedilince, parka yeniden "İsmet Paşa" adı verildi.
Orduevi karşısında bulunan, 1940’lı yıllardaki düzenlemesinin ardından "İsmet Paşa" adı verilen parkın, 1960’lı yıllarda içerisindeki çay bahçesine o dönem müstecirleri tarafından "Hürriyet Aile Çay Bahçesi" adının verilmesinden sonra, halk arasında buranın "Hürriyet Parkı" diye bilindiği gerekçesiyle, Eski Belediye Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi döneminde yapılan park düzenlemesinin ardından, belediye meclis kararıyla resmi kayıtlarda "İsmet Paşa" olan ismin "Hürriyet Parkı" olarak değiştirilmesi kararı çıkmıştı. Bu karara, CHP itiraz etmiş ve Malatya İdare Mahkemesi’nde dava açmıştı. Malatya İdare Mahkemesi de, yapılan isim değişikliği işleminin iptalini kararlaştırdı. Belediye, bunun üzerine iptal kararına karşı Danıştay’a temyiz başvurusu yapmıştı. CHP İl Başkanı Celal Berktaş, belediyenin itirazının Danıştay 8. Dairesi tarafından reddedilip, İdare Mahkemesi’nin iptal kararının onaylandığını belirtti.
MALATYA -İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2004 Cuma 02:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?