2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Malatya'da suç örgütü çökertildi

Malatya'da polis ekiplerince yakalanan ve suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları iddia edilen 7 kişilik şebeke 32 kilogram esrar maddesiyle birlikte ele geçirildi. 

Edinilen bilgilere göre, Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün 8 aydan beri süren çalışmalarında, Malatya'da ikamet eden 5 kişiyle Van'da ikamet eden 3 kişinin suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, bu kapsamda İran'dan temin ettikleri esrar maddesini Van'dan Malatya'ya getirecekleri duyumu üzerine polis ekipleri harekete geçti. 2006 yılının şubat ayında polis ekipleri, Kömürhan kod adlı operasyonu başlattı. 

Suç örgütünün İran'dan temin ettiği esrar maddesini 2 aracın kontrolünde Malatya'ya getireceği duyumu üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla mücadele şubesi ekipleri Kömürhan Köprüsü'nden geçecek olan araçları bekledi. Kömürhan Köprüsü'nde esrar taşınan araç ve bu araca öncülük eden 2 araçla içerisindeki 7 kişi yakalandı. 65 DL 143 plakalı aracın bagajında 4 kilogram toz esrar maddesi ve 28.5 kilogram gonca esrar maddesi olmak üzere toplam 32 kilo 500 gram esrar maddesi ele geçirildi. 

Operasyon kapsamında Malatya'da oturan Y.Z.K, M.M.E, T.Ö, B.A. ile Van'da oturan Z.Ş, N.B. ve F.Ş. olmak üzere toplam 7 kişi hakkında, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti ve nakli" suçundan haklarında soruşturma başlatıldı. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 16:20:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?