30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Malatya'da temizlik seferberliği

MALATYA'DA BAHAR ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ BAŞLATILDI

Malatya'da bahar çevre temizliği kampanyası başlatıldı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda, 'İl çevre düzenleme ve geliştirme toplantısı' yapıldı. Vali Ulvi Saran'ın başkanlık ettiği 'il çevre düzenleme ve geliştirme toplantısına, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, daire amir ve müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

İl çevre düzenleme ve geliştirme toplantısında konuşma yapan Vali Ulvi Saran, "İyi giyiniriz, her gün tıraş oluruz. Üstümüze ve başımıza niye önem veriyoruz? Gerekli saygı, ilgi ve alaka görmek için. Ancak kendimize gösterdiğimiz özeni çevreye göstermiyoruz" ifadelerini kullandı.

Özellikle şehirler arası yolların kenarının çöplerle dolu olduğunu, bazı yerlerde kırık dökük binalar, paslanmış tabelalar bulunduğuna dikkat çeken Vali Saran, "Bazıları parasızlıktan değil. İlgisizlik ve dikkatsizlikten kaynaklanıyor. Birkaç torba kireç ve birkaç kilo boya ile çözülebilecek çirkin görüntülerin ortadan kaldırılmasını arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bahar çevre temizliği kampanyası başlattıklarını dile getiren Vali Saran, "Bu konuda, komite ve komisyonlar kurulacak. Başarılı olan belediyelere ve köylere ödüller de verilecek "diyerek daha sonra şunları belirtti:

"Malatya'da görsel kalite olmadığını görüyoruz. Bu da sosyal ve seviye açısından ilimiz hakkında hiç de iyi düşünceler doğurmuyor. Düşünün, şehirlerarası yolların kenarı çöplük, paslanmış tabelalar, metruk binalar, boyasız binalar. Bunlar iyi olmayan görüntüler. İyi olmayan görüntüleri bahar çevre temizliği kampanyası çerçevesinde ortadan kaldırmak istiyoruz."

MALATYA'DA BAHAR ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ BAŞLATILDI
MALATYA'DA BAHAR ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ BAŞLATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 17:43:02
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 19:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?