3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Malatya'da turizm açılımı

MALATYA'DA TURİZM AÇILIMI

Malatya'da, bölgesel ve spor turizmini geliştirmek için alternatif proje üretme çalışmalarına başlandı.

Rafting, tracking, doğa yürüyüşü, Off-road ve motor sporları ile su sporlarının ilde yapılması için başlatılan çalışmalar kapsamında yamaç paraşütü yerlerinin tespit çalışması yapıldı.

Malatya Valisi Ulvi Saran'ın spor turizmine ve turizme kazandırılabilecek, alternatif spor branşları yapılabilecek yerlerde incelemelerde bulunmak üzere başlattığı çalışmaya; Turizm Ajansı sahibi Tavit Köle Tavutoğlu, belgesel yapımcısı Coşkun Aral, Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Ofisi'nden Hansın Doğan, Hacettepe Üniversitesi'nden Spor Ekonomisi Uzmanı Prof. Dr. Turgay Ateş, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Gelişmekte Olan Spor Branşı Federasyonu Başkanı Enver Oral, Türkiye

Otomobil Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu da katılarak, kentin doğal ve tarihsel mekanlarını helikopterle gezdiler.

Helikopter ile yapılan gezide Darende'de Tohma Kanyonu, Tohma Çayı üzerinde rafting yapılabilecek alanlar; Gürpınar Şelalesi spor alanları, Akçadağ Levent Vadisi'nde, Tracking, doğa yürüyüşü, Off-road spor ve motor sporları yapılabilecek yerler; Hekimhan Girmana Vadisi'nde Tracking doğa yürüyüşü ve motor sporları yapılabilecek yerler; Karakaya Barajı, Kervansaray, Kale Karakaya Barajı, marinede su sporları yapabilme imkanları; Aluçlu Vadisi'nde tracking doğa yürüyüşü, Off-road ve motor sporları

yapılabilecek yerler; Beydağı'nda yamaç paraşütü, tracking, doğa yürüyüşü yapılabilecek yerlerin tespit çalışması yapıldı.

Helikeptor gezisinden sonra heyet, Akçadağ ilçesindeki Levent Vadisi'ne giderek, burada incelemelerde bulundu.

Gezi ile ilgili bir değerlendirme yapan Vali Ulvi Saran, Malatya'nın zenginliğine zenginlik katacak doğa yapılarını turizm ve spor potansiyeli açısından kullanmak istediklerini söyledi. Vali Saran, "Bu gezi sonucunda hem tarihi nitelikleri ve hem de sahip olduğu doğal imkanların kullanımı değerlendirilecek. Turizm envanterinin verilerini elde edeceğiz. Vadilerimizde çeşitli doğa sporlarını yapılması için çalışmalarımızı başlattık. Spor potansiyelinin getirdiği vaadler çok büyük. Güzel sonuçlar elde

etmeyi umuyoruz. Malatya'da ciddi bir turizm ve spor potansiyeli var. Malatya'daki vadiler gerçekten çok eşsiz bir yapıya sahip. Malatya doğa sporları ve bunlarla bağlantılı turizmin gelişmesi için son derece ümit verici bir yer" dedi.

Belgesel yapımcısı Coşkun Aral, "Malatya'yı yeniden keşfetmeye başladım. Olağanüstü güzel bir doğa var. Malatyalılara hak ettiği bir tanıtım yapılmadı. Amacımız birkaç bölümde Malatya'yı farklı yönleriyle tanıtmak. Nemrut'u karlar içerisinde görünce bir garip oldum'' şeklinde konuştu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, "Malatya'mız coğrafi ve sosyal olarak çok güzel bir ilimiz. Levent Vadisi'nde dağcılık sporlarını yapılıp yapılmayacağı konusunda bir ön gezi yapıyoruz. Malatya'da dağcılık sporunun yayılması ve gelişmesine katkı sağlayacağız" ifadesini kaydetti.

Turizm Ajansı sahibi Tavit Köle Tavutoğlu, "Malatya turizm açısından ihmal edilmiş bir yer. Malatya'nın epey güzel yerlere gelme ihtimali yüksek" diye konuştu.

Gelişmekte Olan Spor Branşı Federasyonu Başkanı Enver Oral, "Malatya su sporları konusunda farlı bir merkez olabilir. Malatya bunu iyi kullanırsa, Türkiye'de değil; dünya çapında önemli bir merkez olabilir. Malatya kullanılabilirse ve tanıtılabilirse çok önemli bir imkana sahip. Türkiye'de bu kadar suya hakim olan çok az il var. Malatya'nın bunu çok iyi kullanılması gerekiyor" dedi.

BM Kalkınma Ofisi'nden Hansın Doğan, "Malatya'nın turizm potansiyeli çok yüksek. Malatya'nın tanıtımı yapılmalı" diye konuştu.

MALATYA'DA TURİZM AÇILIMI
MALATYA'DA TURİZM AÇILIMI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 18:36:01
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 18:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?