6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Malatya'da tütün ekim yasağına partilerden tepki

Malatya'da bu yıl tütün ekiminin yasaklanması ve TEKEL Malatya Fabrikası'nın 2005 yılında kapanıp özelleşecek olmasına CHP ve ANAP'tan tepki geldi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Celal Berktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Malatya'da tütün ekiminin bu yıl yasaklanması ve TEKEL Malatya Fabrikası'nın 2005 yılında kapanacak olmasını üzüntü ile öğrendiklerini belirterek, "Önce tütüne kota kondu, şimdi ekimi yasaklandı. Pancarda kota var. Belki pancar ekimi de yasaklanacak. Çiftçiler üzerinde oyunlar oynanıyor ve iyice sefalete sürüklenmek isteniyor. Bu karardan vazgeçilmelidir" dedi.
TEKEL Malatya Fabrikası'nın kapatılmasından sonra özelleştirilerek, uluslararası sermayelere peşkeş çekilmek istendiğini ileri süren Berktaş, kar eden kuruluşların özelleştirilmesinden vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı.
Anavatan Partisi (ANAP) Malatya İl Başkanı Rıza Sinanoğlu da, düzenlediği basın toplantısında, hükümeti tenkit edip, çiftçiler özerinde yanlış kararlar alındığını dile getirdi. Tütün ekerek geçimini kıt kanaat sürdüren çiftçilerin tütün ektiği tarlasına, alternatif ürün olarak ne ekebileceğini soran Sinanoğlu, üreticilerin sıkıntılarının giderilmesini beklediklerini kaydetti.
NİAT ABACI - MALATYA (İHA)
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2004 Çarşamba 17:35:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?