7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Malatya'da üst geçide 'seçim şov'

2002 yılının Temmuz ayında hizmete giren Ergenekon Üst Geçidi ve Alparslan Türkeş Bulvarı için resmi açılış töreni düzenlendi.
Malatya Yeşiltepe semti ile Çevreyolu arasında kalan Şeker Fabrikası arazisine yaptırılan Ergenekon Üst Geçidi ve Alparslan Türkeş Bulvarı'nın açılışı Malatya Belediyesi Mehter Takımı'nın konseriyle başladı.
Açılış töreninde ilk olarak Yeşiltepe Semti'nde bulunan 8 mahalle muhtarı adına Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mehmet Kaya bir konuşma yaptı. Kaya, üstgeçidin yapılmasında emeği geçenlere, Yeşiltepe halkı adına teşekkürlerini iletti.
Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren ve Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Aliseydi Yücekaya ise, yapılan hizmetlerin göz önünde olduğunu, bu hizmetlerin semtleri onurlandırdığını, daha önce SSK hastanesine 2 otobüsle gidilirken, şimdi tek bir otobüsle gidildiğini dile getirdiler.
Malatya Belediye Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi de, şu anda bir gerdanlık gibi duran 213 metre uzunluğunda 25 metre eninde Malatya'nın en uzun viyadüğünü açtıklarını belirterek, Yeşiltepe'nin Malatya'nın en gelişmiş semtlerinden birisi olacağını söyledi. Çerçi, Malatya'nın bütün semtleriyle birlikte hizmetlerin en güzeline layık olduğunu da ifade etti.
Ergenekon Üst Geçidi'nin seçimler öncesinde iki defa temelinin atıldığını, hatta bir seferinde yanlış yere atıldığı için ikincisinde şu anki mevcut yere temelinin atıldığını belirten Çerçi, "Buranın yapımında büyük sorunlar yaşadık. Şeker Fabrikası'yla aramızda bir sürü sorunlar vardı. Ancak karşılıklı görüşmelerle bu sorunları çözdük" diye konuştu.
MALATYA - İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2004 Pazartesi 02:03:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?