4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Malatya'da yaşlılar haftası etkinlikleri

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, kültürümüzde yaşlılara ve büyüklere saygı olduğunu bildirdi.

Yaşlılar Haftası nedeniyle Huzurevi'nde kalan bir grup yaşlı, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan'ın nezaretinde Vali Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, kültürümüzde yaşlılara ve büyüklere saygı olduğunu belirerek, "Yaşayan herkes bir gün yaşlılığı görecek" dedi.
Daşöz, huzurevlerinin en büyük aile olduğuna dikkat çekerek, huzurevlerinde kalan yaşlıların kimseye muhtaç olmadan devletin himayesinde hayatlarını sürdürdüklerini kaydetti.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan da, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası nedeniyle bir dizi ziyaretlerde bulunduklarını dile getirerek, "Belli yaşa gelen insanlar fizyolojik olarak sorunları ortaya çıkar. Huzurevi'nde kalan yaşlılarımıza en iyi şekilde bakıp, onların ihtiyaçları karşılanıyor" ifadelerini kullandı.
Konan, yaşlıların hayat tecrübesinden yararlanıp, onlardan alacağımız çok şeyler olduğunu vurguladı.

Huzurevi'nde kalan İsmail Doğan ise, bir yıldan beri Huzurevi'nde kaldığını belirterek, "Huzurevi'ne gelmeden önce tedirgindim. Endişelerim vardı. Ancak bir yılda gördüm ki, yanlış düşünüyormuşum" şeklinde konuştu.

Bu arada, Avrupa Birliği (AB) kaynağından yararlanılarak bastırılan "Özlemle toplumsal bütünleşmeye 1 adım" isimli kitap Vali Halil İbrahim Daşöz'e gösterildi. Kitabın, özürlü bireylerin toplumla bütünleşmeye yönelik tespit, bilgilendirme ve taban oluşturma çalışmasını içerdiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 13:18:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?