7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Malatya'da Yerel Medya Seminerleri

İnönü Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde bugün gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Nazmi Bilgin, 46 meslek örgütü içerisinde yapılan bir ankette basının güvenilirlik sıralamasında sondan 3. olduğunu belirtti.

Bilgin, "Bir ülkede gazete patronlarının aynı zamanda televizyonu, turizm işletmeleri ve bankaları varsa, o ülkede gazetelerin ülke çıkarlarını ne ölçüde savunacağı tartışılır. Aydınlığa ancak özeleştiri görerek çıkabiliriz. Bu toplantıları bunun için yapıyoruz. Biz bu toplantıları bu kirlenmenin dışında kalalım diye yapıyoruz. Kamu çıkarlarını zaman zaman kişisel çıkarların altında tutan gazeteciler var. Bu mesleğe girmişiz, devam edeceğiz. Eğer bu kirliliği temizlemek istiyorsak, önce kişisel çıkarlarımızı hiçbir zaman kamu çıkarları ve bu ülke çıkarları üzerinde tutmamalıyız" dedi. Bilgin, matbaaların KOBİ sayılıp teşviklerinden yararlandırılması gerektiğini de vurguladı.

Daha sonra söz alan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu da, basın özgürlüğünün sınırlarının cumhuriyetin temel niteliklerinin sınırları olduğunu söyledi.
Seminerin ikinci oturumunda konuşan CHP Malatya Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Mevlüt Aslanoğlu, yerel medyanın halkın vitamini olduğunu belirterek, "Yerel basın ekonomik özgürlüğe kavuşturulmalı. Yıllardır TRT nasıl finanse ediliyorsa, yerel medya desteklenmelidir. Bu bir fon ile olabilir. Bir çözüm yolu bulunmalı" şeklinde konuştu.

Seminerin son bölümünde ise, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Nazmi Bilgin’in başkanlığında, Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Ümit Gürtuna, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Kahya, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Korkmaz Alemdar ve Dünya Gazetesi Bölgeler Koordinatörü Hasan Yılmaer, yerel ve ulusal medyanın sorunlarını tartıştılar.

MALATYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2004 Pazar 09:57:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?