7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Malatya'da Zafer Bayramı kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 85. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Malatya'da da coşkuyla kutlandı.


Zafer Bayramı dolayısıyla ilk tören, Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Çelenk sunumları ile başlayan tören, daha sonra Orduevi'nde tebriklerin kabul edilmesiyle devam etti. Geçit töreni ise İnönü Meydanı'nda yapıldı. Buradaki tören, Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal ve Belediye Başkanı Cemal Akın'ın halkın bayramını kutlamasıyla başladı.


Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra 2. Ordu Komutanlığı'nda görevli Kurmay Binbaşı Osman Nuri Yıldırım, günün anlam ve önemi hakkında konuşma yaptı. Kurmay Binbaşı Yıldırım, "Eşsiz komutan Atatürk tarafından her aşaması dahiyane bir zeka ile planlanmış, yönetilmiş ve sonuçlandırılmış bu zafer Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık düşüncesini ölümsüzleştiren, Türk Ordusu'nun gücünü komutan ve askerlerin yiğitlik ve cesaretinin kanıtladığı büyük bir destan olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri Atatürk'ün izinde dün olduğu gibi bugün de yüce Türk ulusundan aldığı güç ve destekle çağdaş, laik, demokratik ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni, ahval ve şerait ne olursa olsun, her türlü tehdide karşı koruyacak, ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birlik ve beraberliğini sonsuza dek yaşatacaktır" şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmadan sonra geçit töreni yapıldı. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören geçit töreni esnasında askeri helikopter ve savaş uçakları da kent üzerinden uçuş yaptı.


Bu arada, İnönü Meydanı'ndaki törene; Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, AK Parti Malatya milletvekilleri İhsan Koca ve Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Cemal Akın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, askeri ve mülki idare amirleri, adli yargı temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 14:52:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?