4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Malatya'daki patlama terörle ilgili değil

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Malatya'daki patlamanın terör olayı ile ilgisinin olmadığının tespit edildiğini, olayla ilgili 2 zanlının yakalandığını bildirdi.

Daşöz, yaptığı açıklamada, dün meydana gelen patlamanın oluş şekli, kamera kayıtları ve görgü tanıklarından elde edilen bilgiler ışığında, olayın bir terör saldırısı olmadığının anlaşıldığın söyledi.

Olayın kişisel husumetten kaynaklandığını ifade eden Daşöz, "Olayla ilgili 2 zanlı yakalandı. Eylemi gerçekleştiren kişi suçunu kabul etti. Bu şahsa yardım ettiği belirlenen kişi de yakalandı. Bir kişi daha aranıyor. Olayda kullanılan patlayıcı, bir bira kutusunun içine barut ve çivi koymak suretiyle yapılmış. Basit bir düzenek olduğu anlaşıldı. Soruşturma sürüyor" dedi.

Bu arada dün gözaltına alınan 3 kişinin, olayla ilgisinin bulunmadığının anlaşıldığı ve serbest bırakıldığı öğrenildi.

Malatya Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan M.Ş'nin, ilişkisi olan kadınla A.T'nin de ilişkisi olduğundan şüphelendiği, bir süre önce aynı cezaevinden tahliye olan O.Ş aracılığıyla cep telefonu satan A.T'den 500 YTL haraç istediği, iş yeri sahibinin bunu kabul etmemesi üzerine M.Ş'nin yönlendirdiği H.B'nin patlama düzeneğini hazırladığı, O.Ş'nin de eylemi gerçekleştirdiği öne sürüldü. H.B. ve O.Ş'nin gözaltına alındığı, olayla ilgili olduğu belirtilen Y.Z'nin de arandığı bildirildi.

A.A.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 19:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?