30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Malatya'dan Elazığ'a yardım

ELAZIĞ'DAKİ DEPREM

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Bu tür olaylar yaşamak istemeyiz ama, eski binalarla ilgili çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız" dedi.

Elazığ'daki deprem nedeniyle basın mensuplarına açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Komşu şehrimiz Elazığ'da meydana gelen depremden sonra, belediye itfaiye ekipleri ile kent konseyimiz bünyesindeki ekip, Elazığ'a iki araçla hareket etti. İlk etapda içme suyu ihtiyacı olduğunu öğrendik. Bin adet şişe suyu gönderdik. Arkadaşlarımızın deprem bölgesiyle görüşmeleri sürüyor. Herhangi bir ihtiyaçları olduğunda göndereceğiz. Araç gereç olsun, ekip olsun herzaman yanlarında olacağız "ifadelerini kullandı.

Malatya'nın bazı bölgelerinin birinci, bazı bölgelerinin ikinci derecede deprem kuşağında olması nedeniyle belediye olarak bu konudaki çalışmalarının başkana bir basın mensubu sorunca Başkan Çakır, "Maalesef, eski binalarda bir takım eksikler var. Bununla ilgili arkadaşlar, İmar Müdürlüğü çalışmalarını yapıyor. Özellikle tehlike oluşturan binalarla ilgili tesbitler ve uyarılar yapılıyor. Bu konuda vatandaşların da anlayışlı ve duyarlı olması gerekiyor. Bu tür olaylar yaşamak istemeyiz ama çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 16:45:02
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 17:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?